A.I.P. auto immune protocol

A.I.P. auto immune protocol

A.I.P. auto immune protocol

AIP dieet ervaringen
AIP dieet ervaringen. In deze blogpost deel ik graag de ervaringen met je van mensen die het auto-immuun protocol volgen of hebben gevolgd. Ik heb al eens een blog hierover geschreven met mijn eigen ervaring, die je via deze link lezen. Er zit intussen alweer een behoorlijke tijd tussen mijn eerste ervaring met het AIPRead More »
AIP dieet geschikt voor IBD?
AIP dieet geschikt voor IBD? De term IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease, waarmee darmziekten bedoeld worden die gepaard gaan met ontstekingen. Hieronder behoren de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa. Beide ziektes zijn auto-immuunziektes aangezien ze te maken hebben met een overactief afweersysteem. Nu heb ik zelf geen ervaring met beide darmziekten, wel kenRead More »
AIP dieet moeilijk vol te houden?
Is het AIP dieet moeilijk vol te houden? Veel mensen die het auto-immuun protocol gaan volgen, zien er tegenop. Dat is begrijpelijk aangezien er in het begin behoorlijk veel op je af kan komen. Wat kun je nu wel eten en vooral...wat niet? De verboden voeding lijst lijkt eindeloos lang, en hoe zorg je ervoorRead More »
Auto-immuun protocol dieet
Het Auto-immuun protocol dieet is zeer effectief bij een chronische en/of een auto-immuunziekte. Het dieet is bedacht en vorm gegeven door Amerikaans arts en hoogleraar Dr. Loren Cordain. Hij ontdekte dat bepaalde voedingsmiddelen ontstekingen veroorzaakte bij mensen met een auto-immuunziekte, zoals Reumatoïde artritis, Eczeem, ziekte van Crohn en Diabetes type 1. Het Auto-immuun protocol dieetRead More »
Baanbrekend onderzoek: Auto-immuunziekte en Epstein Barr!
Baanbrekend onderzoek: Auto-immuunziekte en Epstein Barr! Begin dit jaar las ik het resultaat van een wetenschappelijk onderzoek waardoor de medische wereld op zijn kop kwam te staan. Wetenschappers ontdekten namelijk dat het Epstein Barr virus de veroorzaker kan zijn voor verschillende auto-immuunziekten. Dat heeft een stormvloed van reacties veroorzaakt, waardoor steeds meer bekend werd overRead More »
Dieetplan bij een auto-immuunziekte
Dieetplan bij een auto-immuunziekte. De laatste tijd lees ik steeds vaker dat artsen een verband zien tussen voeding en gezondheid. Dat vind ik echt geweldig aangezien voeding vaak niet meetelt in de wereld van gezondheid. Als je een auto-immuunziekte krijgt, lijkt het wel of je hier zelf niets aan kunt doen. De meeste artsen pleitenRead More »
AIP dieet tips voor op reis
AIP dieet tips voor op reis. Als jij het auto-immuun protocol volgt, kun je misschien denken dat het reizen heel lastig zal zijn. Het vergt wel wat voorbereiding, maar het is prima te doen. Eigenlijk is mijn eerste vakantie, waarbij ik volledig AIP at, heel goed gegaan. Zo goed, dat ik besloot deze blog teRead More »
AIP dieet ken jij deze bijwerkingen?
AIP dieet ken jij deze bijwerkingen? Het auto-immuun protocol (AIP) is misschien nog niet zo bekend als z'n grote broertje, het Paleo dieet. Deze twee ontstekingsremmende diëten hebben verschillende overeenkomsten en verschillen. Tot voor kort stond het AIP dieet bekend als een eliminatiedieet voor mensen die erg allergisch kunnen reageren op voeding. Maar het auto-immuunRead More »
Is N.M.O. te genezen?
Is N.M.O te genezen? Zo ja, hoe kun je dat doen? Dat is denk ik de eerste vraag geweest die ik stelde aan de neuroloog. Wat voor mij een normale vraag leek, dacht de arts daar duidelijk anders over. Hij dacht even na over mij vraag, en ook vast over zijn antwoord. Ik weet nogRead More »
Paleo AIP of Whole30? Welk dieet kies jij?
Paleo AIP of Whole30 welk dieet kies jij? Wat is het verschil tussen deze 3? Je bent deze namen vast wel eens tegengekomen in jouw zoektocht. Wat is het beste dieet voor een auto-immuunziekte of een andere chronische aandoening? Je bent op zoek naar een manier waardoor je minder klachten kunt ervaren. Een ontstekingsremmend dieetRead More »
Genezen van eczeem of psoriasis?
Genezen van eczeem of psoriasis? Ik hoor je denken..."Hoe kun je een chronische huidaandoening nu genezen"? Toch wil ik je uitdagen om door te lezen omdat het wel eens heel interessant voor je kan zijn. Als je eczeem of psoriasis hebt weet je hoe pijnlijk en frustrerend het kan zijn. Rode plekken, extreem droge huidRead More »
AIP dieet alles wat je wilt weten
AIP dieet alles wat je wilt weten over dit protocol, lees je in deze blog. Nou ja, niet ècht alles. Als ik echt al mijn ervaring en kennis zou delen in deze blog, dan zou je volgende week nog aan het lezen zijn. 🙂 Toch wil ik hier zoveel mogelijk informatie opschrijven zodat je goedRead More »
Eet je ontsteking weg!
Eet je chronische ontsteking weg! Verandering in je eetpatroon is niet gemakkelijk, weet ik uit eigen ervaring. Door de jaren heen ben ik heel wat wijzer geworden op het gebied van voeding. Er zijn heel wat jaren geweest dat ik niet heel erg gezond wilde eten. Je kon mij uittekenen met een stuk chocolade bijRead More »
Werkt het Auto-immuun protocol dieet? Mijn ervaring
Werkt het Auto-immuun protocol dieet? Mijn ervaring wil ik graag met delen aangezien ik hier wel eens vragen over krijg. Al een paar jaar wilde ik beginnen met het AIP, de afkorting voor dit dieet. Maar het kwam er steeds niet van, er was iets wat me tegen hield. Als jij niet bekend bent metRead More »
Hoe genees je een auto-immuunziekte?
Hoe genees je een auto-immuunziekte op een natuurlijke manier zodat je er een eind komt aan ontstekingen? Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft een auto-immuunziekte, en dat aantal neemt in snel tempo toe. De meest bekende auto-immuunziektes zijn reumatoïde artritis, multiple sclerose, psoriasis, coeliakie en schildklieraandoeningen. Een auto-immuunziekte kan lastig te diagnosticeren zijn aangezien deRead More »
Het beste dieet bij eczeem
Bestaat er zoals als een dieet voor eczeem en zo ja, wat is het beste dieet voor eczeem? Als jij te maken hebt met eczeem wil je er alles aan doen om de klachten te verminderen. In deze blog kom je erachter welk dieet het beste bij eczeem past en welke voeding je beter (even)Read More »
Een voedingstekort binnen het AIP?
Een voedingstekort binnen het AIP? Is dat mogelijk en hoe voorkom je dat? Als je besluit om het auto-immuun protocol (Paleo) te gaan volgen, is dat best een grote stap. Je laat immers bepaalde voedingsmiddelen weg die je immuunsysteem kunnen prikkelen. Een veelgestelde vraag is dan ook of je voedingstekorten krijgt als je het AIPRead More »
Helpt dieet bij een auto-immuunziekte?
Helpt dieet bij een auto-immuunziekte? Een dieet of voedingswijze die de symptomen van een een auto-immuunziekte kan verminderen bestaat zeker. Vaak wordt een ontstekingsremmend dieet aangeraden om (laagdrempelige) ontstekingen in je lijf tegen te gaan. Toch lees je steeds vaker dat er diverse onsamenhangende adviezen worden gegeven. Gelukkig hebben die beweringen wel één overeenkomst aangezienRead More »