Leestijd: 5 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Een AIP kookboek met (Nederlandstalige) recepten is nu verkrijgbaar. Ik ben zo trots op het feit dat het een e-book geworden vol heerlijke en makkelijk te maken recepten. Ik merkte dat er geen of zeer weinig Nederlandstalige kookboeken zijn binnen het AIP. Om deze reden ben ik in de pen gekropen. (Nou ja, een digitale pen eigenlijk) 😉 om mijn favoriete recepten met jou te delen. Het AIP kookboek met (Nederlandstalige) recepten is precies zo geworden als ik gehoopt had. Dit is mijn verzameling AIP recepten, waar jij nu ook uit kunt kiezen.

Voor wie is het AIP kookboek?

 • Heb je een voedselallergie en/of een chronische aandoening?
 • Wil je meer energie?
 • Heb je een voedingsallergie (of meerdere?)
 • Ben jij altijd moe en vaak ziek?
 • Heb je eczeem en/of een gevoelige huid?
 • Een chronische aandoening?
 • Levert koken jou vaak stress op en weet je niet wat je nog wel kunt eten?

Dan kan dit kookboek voor jou wel eens heel interessant zijn. Wil jij een voedingspatroon volgen die jouw gezondheid vooruit helpt? Wil jij meer inspiratie met eenvoudige recepten? In dit AIP kookboek vind je heerlijke recepten. Recepten die het jou makkelijk maken om gezond eten te bereiden. Speciaal voor iedereen die een voedselallergie heeft en/of een chronische aandoening. Geschikt voor: Whole30, AIP, Paleo en andere diëten. Glutenvrij, tarwevrij, eivrij, zuivelvrij, maisvrij.

AIP kookboek, wat is het?

Koken met een allergie en/of chronische aandoening kan best een uitdaging zijn. De meeste recepten op het internet bevatten allergenen, zoals ei, tarwe en mais. Steeds meer mensen zoeken alternatieven zijn op zoek naar makkelijk te bereiden recepten. Kookboek Puur & vrij van allergenen is ook zeer geschikt als je het AIP volgt.

AIP is een afkorting voor het Auto-immuun Protocol. Dit is een manier van eten die speciaal geschikt is als jij te maken hebt met een chronische aandoening. Door het weglaten van voeding waar je allergisch voor kunt zijn, geef jij je lijf de kans om te herstellen. Je voegt tevens voeding toe, die helend voor je lichaam kan zijn.

Het kookboek is vrij van: Gluten, tarwe, ei, zuivel en mais.

Het kan best lastig zijn om alle voedingsstoffen binnen te krijgen als je een voedselallergie en/of chronische aandoening hebt. Met dit kookboek hoef je hier geen zorgen om te maken. Er staan volledig uitgewerkte weekmenu’s in, waardoor je elke dag een volwaardig menu krijgt. Je hoeft je geen zorgen te maken om voedingstekorten, aangezien je juist voeding eet die rijk zijn aan nutriënten.

AIP kookboek, wat kan ik verwachten?

In dit kookboek staat een duidelijke opbouw. Het is geschreven voor mensen die te maken hebben met een voedselallergie en/of chronische aandoening. Dat houdt in dat ik een duidelijk onderscheid heb gemaakt, tussen voeding die je weg veilig kunt eten en welke (tijdelijk) niet. Het (tijdelijk) weglaten van bepaalde voedingsmiddelen wordt regelmatig toegepast door artsen bij een allergie en/of chronische aandoening.

Inhoud van het kookboek:

 • Wat eet je binnen het AIP? (Eliminatie protocol?)
 • Wat laat je tijdelijk weg?
 • Ontbijt recepten
 • Lunch recepten
 • Een volledig 4 weken menu
 • 45 recepten
 • 4 extra recepten, waarmee jij gezond en vooral lekker kunt snoepen
AIP kookboek
AIP kookboek
AIP kookboek met (nederlandstalige) recepten
AIP e-book

Hoe werkt het?

Een eliminatie dieet is ideaal als jij achter (verborgen) allergieën wilt komen. In dit kookboek laat je voeding weg, die voor veel mensen problemen opleveren. Zo kook ik niet met de meest voorkomende voedingsmiddelen: tarwe, ei, mais, zuivel en gluten. In dit kookboek staan alleen maar recepten die rijk zijn aan nutriëntenrijke voeding. Je kunt ook een 4 weken menu vinden die ik geschreven heb, aangezien het lastig kan zijn om inspiratie te vinden. In dit voedingsschema heb ik geprobeerd zoveel mogelijk variatie aan te brengen. Door gebruik te maken van dit schema krijg jij iedere dag jouw portie ondersteunende vitamines en mineralen binnen.

In mijn AIP kookboek staan tevens 45 overheerlijke recepten, allemaal geschikt binnen het AIP. Je kunt zelf jouw ideale maaltijden samen stellen. Je kunt hier klikken voor meer informatie. (De link leid je naar de site van: Boekenbestellen, waar mijn AIP kookboek te koop is.) Alle recepten in dit kookboek zijn geschikt voor mensen met een voedselallergie en/of een chronische aandoening. Te volgen als jij het AIP, Paleo of Whole30 volgt.

Niet geschikt voor veganisten en vegetariërs.

Wat brengt het jou?

Je zult merken dat je meer verzadigd raakt door je maaltijden, doordat je volwaardige voedingsstoffen tot je neemt. Vele mensen zijn je voorgegaan en zijn dankbaar voor wat deze manier van eten ze brengt. Voor de één worden huidproblemen minder en een ander heeft minder last van zijn astma. Je kunt de weekmenu’s volgen zodat je niet van tevoren hoeft te bedenken wat je gaat eten. Door de eenvoud van alle recepten kun je gezin gewoon lekker mee eten aangezien er geen “gekke” of overbodige ingrediënten worden gebruikt. Smakelijke recepten zoals geroosterde kip met patatjes als lunch? Een heerlijk brood vrij van allergenen of knapperige koekjes? Het kan allemaal, terwijl jij smult wordt je lijf een stuk gezonder. Alle recepten zijn: Gluten-, tarwe-, ei-, mais- en zuivelvrij.

AIP kookboek met (Nederlandstalige) recepten, wie ben ik?

Mijn naam is Sanne. Als ervaringsdeskundige heb ik dit AIP e-book geschreven. Het viel mij op dat er zo weinig kookboeken zijn die rekening houden met een voedingsallergie. Het kan uitdagend zijn om te koken met verschillende allergieën en/of een chronische aandoening. Er bestaat het gevaar dat je elke dag hetzelfde gaat koken, juist omdat je weet dat die bepaalde voedingsmiddelen geen reactie opwekken. Dat kan en moet toch anders kunnen, denk ik. Om deze reden leek het mij superfijn om mijn favoriete recepten met jou te delen zodat ook jij nu kunt gaan genieten van eenvoudig te bereiden recepten.

Al jaren zocht ik naar een natuurlijke oplossing voor verschillende chronische aandoeningen en voedselallergieën. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij de volgende drie eetpatronen: Paleo, glutenvrij en AIP. Het AIP is een afkorting voor Auto-immuun Protocol en dit brengt me in evenwicht.

Dankzij de maaltijden die barstensvol zitten met hoge nutriënten werk ik van binnenuit aan een betere darmgezondheid. Dat kan ik merken aan de positieve veranderingen in mijn lichaam, doordat diverse chronische aandoeningen zijn tot stilstand gekomen. In dit kookboek staan maaltijden en ingrediënten die zo uitgebalanceerd zijn, dat dat mijn darmen (en immuunsysteem) tot rust zijn gekomen. Door puur en vrij van allergenen te eten is mijn auto-immuunziekte in remissie. Ik gun jou ook een betere gezondheid. Wil je ook op een smakelijke manier bezig zijn met jouw gezondheid? Neem dan een kijkje bij mijn kookboek.

AIP Kookboek

Puur en vrij van allergenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *