Leestijd: 3 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Zijn tijgernoten geschikt bij een notenallergie? Even voor de duidelijkheid, ik bedoel niet de tijgernootjes die in felgekleurde zakken in de supermarkt kunt krijgen. Die zijn best smakelijk maar ze zijn geen optie als je een intolerantie of allergie hebt. Ik heb het over tijgernoten die uit Spanje komen. Tijgernoten zijn kleine knolletjes en hierdoor over het algemeen geschikt voor het glutenvrije en tarwevrije dieet. Ze worden ook wel aardamandelen genoemd.

De naam is misschien wat misleidend, maar tijgernoten zijn geen noten. De naam kan nogal eens voor verwarring zorgen. De tijgernoot is een is geen noot maar een knolletje van de knolcyperus. De bovenkant van de plant ziet er uit als gras, en de tijgernootjes groeien onder de grond. Vandaar dat ze ook wel aardamandelen genoemd worden. Doordat deze tijgernoten geen familie zijn van de nootsoorten, zijn de een goed alternatief bij een allergie. Tijgernoten behoren wel tot de cypergrassen familie. Wees wel voorzichtig als je allergisch bent voor gras.

Zijn tijgernoten geschikt bij een notenallergie?

Tijgernoten zijn een ideaal alternatief voor mensen die glutenvrij en tarwevrij eten. Het wordt veel gebruikt in de Paleo keuken en als je het AIP volgt. Klik hier om te lezen wat dit inhoudt. Zijn de tijgernoten geschikt bij een notenallergie? Is het een ideale vervanger voor iedereen? Een geweldig alternatief? Je zou verwachten dat het een prima vervanger is bij allergieën. Toch wil ik je laten weten dat het niet 100% vrij van allergenen is.

Tijgernoten zijn vrij van de meest voorkomende allergieën. Toch kan het zijn dat jij allergisch reageert op dit knolletje. Ik eet geen tijgernoten aangezien ik hooikoorts heb en een grasallergie. De tijgernoot behoort tot de cypergrassen familie. De kans op een allergische reactie is zeer klein, maar toch neem ik momenteel het zekere voor het onzekere. Vooral omdat ik momenteel te maken heb met handeczeem. Ik wil als het beter gaat met mijn huid, wel eens dit knolletje proberen.

Zijn tijgernoten geschikt bij een notenallergie?

Zijn tijgernoten een goed alternatief om mee te bakken?

Zijn tijgernoten geschikt om mee te bakken? Wat kun je er allemaal mee? En kun je zo ook zo eten?Het zijn stuk voor stuk vragen waar je mee rond kan lopen als je nog niet eerder van dit fijne nootje hebt gehoord. Je kunt prima bakken met de tijgernoot. Ze smaken een beetje naar zoete amandel. Het heeft een wat nootachtige smaak en een ideale vervanger voor mensen die een noten allergie hebben. Je kunt tijgernoten even roosteren in de oven met wat kruiden naar smaak.

Het is op deze manier een prima snack of als crunch door een salade. Je kunt ze toevoegen aan je yoghurt en je kunt ermee bakken. Om het bakken wat makkelijker te maken, bestaat er tijgernotenmeel. Dit is een fijn meel waar je echt alle kanten mee op kunt. Je gebruikt het als vervanger van tarwemeel. Bak zelf koekjes of de heerlijkste pannenkoeken.

Chufa een smakelijk drankje

Weet je dat chufa een zeer bekend en smakelijk drankje is in Spanje? Chufa wordt gemaakt van de tijgernoot en een smakelijke vervanger voor de normale drankjes die van bijvoorbeeld melk en noten wordt gemaakt. Ik hoop dat ik je met dit artikel verder heb geholpen. En…ken je de tijgernoot al? Hoe bevalt het je? Heb je nog aanvullingen voor me of wil je graag iets delen? Ik hoor graag van je.