Leestijd: 2 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Effect voeding op meningeoom (hersentumoren). Zoals je misschien wel weet, wil ik graag van alles te weten komen over chronische ziekte en voeding. Steeds vaker lees ik over het effect van bepaalde voedingsmiddelen op je lichaam. In deze blog kun je de resultaten lezen over het effect van leefstijl en voeding op meningeoom (hersentumoren).

Een hersentumor ontstaat wanneer er door mutatie abnormale cellen worden gevormd. Twee van de meest voorkomende types van hersentumoren zijn: Glioom en meningeoom. Een meningeoom is een goedaardige tumor. Een goedaardige tumor kan langzaam groeien en zaait niet uit. Aangezien ik zelf een meningeoom heb, ben ik wel blij dat er steeds meer onderzoeken komen over het effect van voeding op een meningeoom (hersentumor).

Effect voeding op meningeoom (hersentumoren)

In een van de wetenschappelijke onderzoeken las ik dat een verkeerd dieet, roken, alcohol en stress de kans op een hersentumor vergroot. Het is natuurlijk nooit verkeerd om zo gezond mogelijk te leven, ook als je (al) een tumor hebt. Heel soms kan een verandering in je dieet er zelfs voor zorgen dat een tumor slinkt. *

*Ik ben geen arts. Deze informatie haal ik uit wetenschappelijke artikelen.

Wetenschappers raden aan om straling te vermijden. In huis kun je dat bijvoorbeeld doen door geen televisie in je slaapkamer te installeren, en je smartphone niet op je nachtkastje te leggen. Als je jouw smartphone gebruikt als wekker, schakel dan de vliegtuigstand in, zodat er geen wifi straling vrij kan komen. Het is echt zeer belangrijk om een verandering in je leefstijl aan te brengen, werk aan je stressniveau. Stop met roken en ga voor een gezond dieet waarbij (veel) groenten en fruit op de voorgrond staan. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een een ontstekingsremmend dieet, klik daarvoor hier.

Effect leefstijl en voeding

Het is best heftig te lezen dat een hersentumor en dus ook een meningeoom, kan ontstaan door een verkeerde leefstijl en voeding. Dat is wel even iets om over na te denken. Verder spelen hormonen ook een rol in het ontstaan van een hersentumor, en dan met name bij een meningeoom. Ik ben direct gestopt met de anti-conceptiepil aangezien er een groter risico is op een meningoom bij blootstelling aan hormonale anticonceptie.

Gelukkig eet ik al gezond door een ontstekingsremmend dieet. Hierbij eet ik meer dan genoeg groenten en fruit en doe ik aan meditatie en yoga. In deze blog heb je kunnen lezen dat er een (zeer) positief effect is van leefstijl en voeding bij hersentumoren, zoals een meningeoom. Heb jij zelf een hersentumor? Heb jij een verandering aangebracht in je leefstijl en dieet? Ik hoor graag van je, hoe jij hiermee omgaat. Succes. ♥

Bronnen: