Leestijd: 4 minuten
Print Friendly, PDF & Email

“Een Blog over chronische ziekte. Wie zit daar nu op te wachten”? Dat waren de letterlijke woorden van een kennis toen ik haar vertelde waarover wilde schrijven. Ik was enigszins teleurgesteld in haar reactie aangezien zij het een bespottelijk idee vond. Het maakte me ook enigszins aan het twijfelen, wie weet had die kennis wel gelijk. Wie zat er te wachten op mijn verhaal? Gelukkig doe ik toch graag wat ik zelf wil, en startte ik mijn eigen blog.

Een blog maken en schrijven is best wel een uitdaging. Gelukkig maar dat ik graag schrijf, maar persoonlijke verhalen delen op het internet? Waarom zou ik dat in hemelsnaam doen? Daar is één belangrijke reden voor, misschien wel de belangrijkste, ik vind het leuk. Ik beleef veel plezier aan het schrijven. Door mijn gedachten op papier te zetten, orderen als vanzelf mijn emoties daaromheen. Door een persoonlijke blog wordt er toch een soort acceptatie proces in gang gezet.

Blog over chronische ziekte

Wat ik persoonlijk erg fijn vind bij het bloggen is dat ik de kans krijg om mijn ziekte te beschrijven. Er is de gelegenheid om mijn ervaringen om te zetten in woorden. Als jij ook een chronische aandoening hebt, zul je het volgende wel herkennen. Je weet misschien wel hoe jouw ziekte in elkaar zit, je leest erover of je hoort het van je arts. Als mensen ernaar vragen, kun je uitleggen wat je hebt en wat de eventuele problemen of knelpunten zijn. Misschien weet je nu ook wel wat je beter wel en niet kunt doen lichamelijk.

Toch is het opschrijven van jouw proces in een blog iets heel anders. Je verhaal staat nu zwart op wit waardoor het door iedereen te lezen is. In het begin vond ik het heel spannend om te bloggen aangezien je jouw persoonlijke verhaal laat zien. Je opent de deur naar je leven, zodat bezoekers op je site naar binnen kunnen kijken. Er kan een oordeel over gevormd worden wat zowel negatief als positief kan worden ervaren.

Start en onderhouden van een blog

Het starten en onderhouden van een blog is best een uitdaging. Ik heb namelijk te maken met een chronische vermoeidheid die ik naast mijn chronische aandoeningen heb. Dat maakt het bloggen soms een wat lastige puzzel die ik op wil lossen. Begrijp me niet verkeerd, het bloggen zelf vind ik super. Ik kan er echt mijn creatieve kant in kwijt en ik merk dat ik de interactie erg fijn vind. Toch maakt die vermoeidheid het soms wat lastig om mijn tijd goed in te delen.

Gisteren wilde ik gaan bloggen. Ik had al een onderwerp en wilde aan de slag. Tot het moment dat ik daadwerkelijk plaats nam achter mijn computer. Ik merkte dat ik het koud had waardoor ik de verwarming wat hoger zette. Daarna zette ik een kopje thee, maar die was veel te snel op waardoor ik weer thee ging halen. Ook merkte ik dat ik kortademig was bij het traplopen. Balen zeg, aangezien deze lichamelijk ongemakken heviger kunnen worden als ik erg moe ben.

Op zo’n dag baal ik enorm aangezien genoeg ideeën heb om te bloggen, maar mijn lichaam roept me op zo’n moment terug. Dat maakt het online schrijven soms echt een uitdaging. Ik besloot om de computer af te sluiten te luisteren naar mijn lichaam. Ik besloot om mijn rust te nemen, met (nog) een kopje kruidenthee en een fijn Paleo tijdschrift. Bladeren door zo’n mooi magazine vind ik altijd fijn en ontspannend, jij vast ook.

Inzichten en ervaringen delen

Gelukkig gaat het op de meeste dagen wel goed. Het beginnen van deze blog over een chronische aandoening is een bewust keuze geweest. Ik schrijf erg graag en dit heb ik ook altijd gedaan. Het delen van inzichten in mijn zoektocht om gezonder te worden wil ik erg graag delen. Ik vind het zelf erg fijn om mijn ervaringen te delen met je, om op deze manier inzichten te krijgen. Inzichten in mijn eigen groeiproces maar ook in die van jou. Het lijkt mij zo fijn als ik jou een zetje kan geven om ook gezonder te gaan eten. Om je in te laten zien dat jouw aandoening geen eindstation hoeft te zijn.

Er is zoveel wat je zelf kunt doen om je beter en gezonder te voelen. De ervaringen die je opdoet gedurende je ziek zijn geven je ook inzichten die het mogelijk maken om verder te komen. Mijn Blog over een chronische ziekte heeft me meer gegeven dan ik in eerste instantie gedacht had. Het geeft me kracht en motivatie om een creatief pad te bewandelen. Het bloggen zorgt er voor dat ik me bewust wordt van mijn eigen kunnen. Dat is natuurlijk onbetaalbaar.

AIP Kookboek

Blog conclusie

Tegen die kennis die mij afraadde om te bloggen zou ik het volgende willen zeggen. Ik blog over een chronische aandoening omdat ik dat graag doe. Een blog over een ziekte is zoveel meer dan negativiteit. Het gaat over acceptatie, en in evenwicht leven met jezelf. In mijn blog gaat het over grenzen stellen en deze bewaken. Het hebben van een chronische aandoening kan je sterk maken omdat jij alleen ervoor kan zorgen dat je jouw ervaringen om kan zetten in positiviteit. Daar gaan mijn blogs over. En dat is ook de reden dat ik begonnen ben en blijf bloggen.

Vond je deze blog fijn om te lezen? Dan zou ik het geweldig vinden als je deze deelt. Dat kan heel eenvoudig door gebruik te maken van de social knoppen hieronder. ♥