Leestijd: 6 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Kun je de Law of attraction toepassen bij chronische ziekte? De law of attraction is populair geworden door de film The Secret, waar positieve gevoelens en gedachten centraal staan. Mensen die bezig zijn met de law of attraction, ook wel de wet van aantrekking genoemd, geloven dat je alles kan bereiken door herhalende positieve affirmaties. Het schijnt voor alles en door alles te werken, of je nu meer geld wilt, de liefde wilt vinden of gezond worden. Waarom is dit nu zo’n hot topic, en wat is de reden dat mensen zich steeds meer bezig gaan houden hiermee?

En nog belangrijker……Is het mogelijk om alles te bereiken wat je wilt, door je bezig te houden met positieve affirmaties? Geldt dat dan ook voor gezondheid? Kan je (weer) gezond worden, als je erin gelooft en er veel mee bezig bent? Positieve gedachten trekken immers wel positiviteit aan, zou dit ook echt zo werken op het gebied van gezondheid? Op mijn blog wil ik van alles met je delen wat te maken heeft met gezondheid. Hier valt wat mij betreft ook de law of attraction onder, omdat je op een positieve manier bezig bent met je gezondheid.

Law of attraction toepassen bij chronische ziekte?

De wet van aantrekking is een krachtig concept dat steeds meer bekendheid krijgt. Je krijgt de suggestie dat gedachten en overtuigingen omgezet kunnen worden in een nieuwe realiteit. Je kunt aantrekken wat je wilt in je leven, wie wilt dat nu niet? Het is geen geheim dat gedachten en emoties een cruciale rol spelen bij het bepalen van ons fysieke welzijn. Ik heb op mijn website ook enkele meditatie oefeningen geplaatst, omdat ik ervan overtuigd ben dat een een juist mindset bij kan dragen aan een betere gezondheid. De wet van aantrekking waarbij je positieve ervaringen en resultaten kunt aantrekken in je leven.

Dit bereik je door je te concentreren op positieve gedachten en gevoelens. Dat werkt natuurlijk ook omgekeerd, negatieve gedachten en emoties brengen je negatieve gevoelens en situaties. Law of attraction toepassen bij chronische ziekte? Werkt dat wel echt of is het een zoethoudertje voor je geest, om je af te leiden van je klachten? Ik had ook zo mijn bedenkingen in het begin. Je bent het misschien helemaal niet eens met de gedachte dat het leven maakbaar is, en vooral niet als je een lichamelijke of geestelijke klachten hebt.

Geloof me, ik kan erover meepraten. Toen ik pas mijn diagnose gekregen had, was ik enorm bang, boos en wilde ik mijn ziek zijn niet accepteren. Ik denk niet dat ik zelfs maar voor een seconde zou geloven dat de law of attraction zou helpen bij een chronische ziekte. Eerlijk gezegd werd ik in beslag genomen door mijn ziektebeeld. Ik moest om leren gaan met mijn lichamelijke beperkingen. De vele afspraken in het ziekenhuis, fysio en revalidatie zorgden ervoor dat ik nog maar weinig energie over had voor wat anders.

Positiviteit trekt positiviteit aan

Al snel leerde ik dat het enorm belangrijk het is om je te concentreren op positiviteit, juist in deze periode. Door meer positiviteit toe te laten in mijn leven, kreeg ik ook weer wat energie terug. Het gaf me ook het idee dat ik meer controle kreeg over mijn leven omdat ik wilde dat mijn leven zou veranderen. Zowel bij een fijne meditatie als bij de law of attraction ben je bezig met positieve gedachten en gevoelens.

Toch werkt de wet van aantrekking anders dan een meditatie. Bij de law of attraction stel je doelen vast voor jezelf, die je door affirmaties en krachtige visualisaties wilt bereiken. Ik zal niet beweren dat het leven maakbaar is, maar ik vind een nieuwe uitdaging heel interessant. Als jij je denken verandert hervorm je jouw gedachten. Je brein past zich automatisch aan je gedachten aan, en die gedachten wil je misschien wel omvormen tot wat positiefs. Vandaar dat ik samen met jou deze uitdaging aanga en ga ook een doel stellen. Zo wil ik meer energie en minder last van mijn klachten.

Ik vind het ook een mooi gegeven, bezig zijn met een doel, waarvan je wilt dat het uit zal komen. Positiviteit trekt positiviteit aan, dus….wie zal het zeggen? Hieronder zal ik enkele voorbeelden van doelen zetten :

  • Meer energie
  • Meer dankbaarheid en positiviteit in je leven
  • Gezonder worden
  • Mensen ontmoeten die vrienden worden
  • Emotioneel veerkrachtig
  • Een baan krijgen of een nieuwe werkplek waarbij jij je goed voelt
  • De liefde van je leven ontmoeten

Law of attraction toepassen

Kies jouw doel en affirmatie

Kies één of meerdere doelen die jij wilt bereiken. Heb je een heel ander doel voor ogen? Ga ervoor en schrijf deze op papier vertaald in 1 of hooguit 2 zinnen. Deze zin is jouw krachtige affirmatie, die je zo vaak mogelijk herhaald gedurende de dag. Let op: Het is belangrijk dat je jouw doel opschrijft alsof je het al bereikt hebt!! Mijn doel schrijf ik zo op: Ik heb energie in overvloed en ik ben klaar om de dag te beginnen.

Als jouw doel is om gezonder te worden, zou jouw affirmatie kunnen zijn: Ik ben dankbaar hoe gezond ik ben. Iedere dag sta ik energiek en fit op. Als jij jouw affirmaties opgeschreven hebt, spreek deze dan eens hardop uit. Klinkt het fijn? Wil je andere woorden toevoegen of wil je jouw zin anders verwoorden? Experimenteer hiermee, totdat ze echt bij jou passen en krachtig aanvoelen. Schrijf per doel niet meer dan maximaal 2 zinnen op!

Herhaal jouw affirmatie(s) iedere dag zo vaak mogelijk. Minimaal 8 keer per dag, vaker is natuurlijk beter.

Kijk naar je huidige overtuigingen

Bij de law of attraction is het zeer belangrijk om te kijken naar je huidige beperkingen ten aanzien van jouw doelen. Ik neem mezelf als voorbeeld om het duidelijk te maken. Mijn doel is om meer energie te krijgen. Ik heb mijn affirmatie al opgeschreven, maar toch is dit niet voldoende als ik steeds maar dezelfde overtuiging blijf houden over mijn energie tekort. Ik weet iedere dag dat ik vermoeid ben, dat voel ik en ik ga ook slapen omdat ik zo ongelofelijk moe ben. Er zit een stemmetje in mijn hoofd die stiekem bezig is met de vraag of ik morgen meer energie zal hebben.

Dat schijnt mijn overtuiging te zijn, die in de weg zit. Zolang die er nog is, kan ik mijn affirmaties elke dag uiten maar het zal weinig effect hebben. Het is voor mij dan ook belangrijk om anders om te gaan met deze overtuiging. Ik probeer dan ook iedere keer deze overtuiging te overschaduwen met mijn nieuwe affirmaties. Ik moet zeggen dat het wel goed voelt, al ben ik nog niet zo lang geleden begonnen met deze law of attraction.

Kijk daarom ook goed naar jouw overtuiging, als jij ook wilt beginnen met affirmeren. Staat je huidige overtuiging in de weg om positiever hiernaar te kijken? Vervang je negatieve gedachte door een positieve. Stel je nu voor dat jij graag een betere gezondheid wilt, maar je blijft je oude gedachten houden, dan werk je jezelf tegen. Spreek daarom deze oude overtuiging tegen door een nieuwe positieve ertegenover te stellen. “Ik ben gezond en ik heb genoeg energie om alles te doen wat ik graag wil.”.

Law of attraction toepassen bij chronische ziekte?

Visualiseer jouw doel

Terwijl jij aan de gang gaat met jouw affirmaties, je oude overtuigingen tegenspreekt door je nieuwe, kun je ook beginnen met visualiseren van jouw doel. Je kent waarschijnlijk wel die meditaties waarbij je gebruik maakt van creatieve visualisaties. Dit zijn beelden die je in gedachten oproept van wat jij maar wilt. Ik ga nog even verder op gezonder worden. Er is een geweldige visualisatie die je kunt doen om je doel goed te visualiseren.

Neem altijd even de tijd voor je visualisatie. Zit of lig in stilte en begin met jouw affirmatie hardop te zeggen of spreek ze uit in gedachten. Laat die zinnen tot je doordringen, waarbij jij je voorstelt dat je positieve energie uit het universum haalt. Je kunt dit zien als een wit licht, of welke kleur voor jou goed voelt. Probeer het beeld van jou en je gezonde ik te zien in dat licht. Als je dat licht niet goed kunt visualiseren, kun je dat weglaten.

Wat zie je voor je? Zie je jezelf stralen en genieten omdat jij je beter voelt? Ben je aan het dansen? Geniet je ervan dat je met je kind(-eren) naar de speeltuin kunt gaan? Ga je een dagje weg? Probeer zo duidelijk mogelijk te visualiseren wat jij wilt. Probeer ook te voelen hoe dit aanvoelt, hoe echter het voelt, hoe sterker je gaat aantrekken wat jij wilt. Herhaal deze visualisatie minimaal 3 keer per dag, minimaal anderhalve minuut per keer. Hoe vaker, hoe beter.

Laat je inspireren

Als laatste wil ik je het belang van een positieve omgeving meegeven. Jouw eigen intenties zijn het belangrijkste bij de wet van aantrekking. Toch is het goed om je ervan bewust te zijn dat de houding in intenties van anderen van invloed kunnen zijn op jouw affirmaties en doelen.

Als mensen in jouw omgeving niet begrijpen waar jij mee bezig bent, besluit dan om jouw affirmaties en visualisatie te doen waar jij niet gestoord kan worden. Overweeg waar en eventueel met wie jij je tijd doorbrengt. Ben je omringd door vrolijke mensen die een doel hebben in dit leven, of ken je mensen die zich richten op de negatieve kanten van het leven?

Trek je niets aan van anderen, wat dit betreft. Jij hebt de keuze genomen om meer positiviteit te geven aan jouw leven. Jij hebt de beslissing gemaakt om aan de gang te gaan met de law of attraction, net als vele anderen. Probeer om jezelf te laten inspireren terwijl jij bezig bent met jouw eigen law of attraction. Houd je doelen voor ogen, en werk eraan. Iedere dag en merk dat je positiever wordt en meer zelfvertrouwen krijgt. Hoe geweldig is dat? Ik ga vanaf nu iedere dag hiermee verder en hou je op de hoogte. Heb jij al een doel gesteld?