Leestijd: 3 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Constitutioneel eczeem natuurlijk genezen is dat eigenlijk mogelijk? Is constitutioneel eczeem natuurlijk te genezen? Flink wat jaren heb ik samen met Jeroen in Spanje gewoond, waardoor mijn eczeem volledig verdween. De allereerste keer dat ik te horen kreeg dat voeding iets te maken heeft met eczeem was is in Spanje. Een zeer vriendelijke arts vertelde mij van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken. Ze raadde mij dan ook aan om glutenvrij en tarwevrij te gaan eten.

In Spanje wonen was een unieke ervaring omdat we de kans kregen om te ervaren hoe het is om daar te wonen. Het wonen in het buitenland heeft mij altijd aangesproken, voornamelijk door het weer. Ik wist ook dat de zon en zee wonderen kunnen verrichten voor je huid. Dit zou een natuurlijke behandeling voor mijn eczeem worden. Wat zou het geweldig zijn als ik geen zalfjes meer hoefde te gebruiken daar.

Constitutioneel eczeem natuurlijk genezen

Wonen in een warm land zonder al te veel temperatuurschommelingen bleek de oplossing voor mijn huid. Wat een weldaad om dat te mogen meemaken. Elke morgen schoven we snel de gordijnen open waar de zon ons al tegemoet scheen. Al snel maakte ik kennis met bijzonder lieve oudere Spaanse dames die elke morgen in de zee de laatste nieuwtjes met elkaar aan het delen waren.

Ze verwelkomde mij hartelijk waarbij ze keken naar mijn huid. Deze dames legden me uit hoe heilzaam de zee is en raadden me aan om elke morgen te badderen in de zee. Ik geloofde ze meteen. Ons appartement lag direct aan de zee waardoor ik elke dag op mijn slippers een trappetje af kon dalen naar het strand.

Mijn hart vulde zich elke dag met geluk omdat mijn huid beter werd. Door ons appartement aan zee knapte mijn huid heel langzaam op en de eczeem plekken verdwenen. Elke dag scheen de zon waarbij het strand en de zee me elke dag verwelkomde. Iedere morgen had ik een praatje met deze vriendelijke dames en mijn Spaans verbeterde iedere dag. Dobberend in de kalme zee zorgde ik op een natuurlijke manier voor mijn huid.

Na enkele weken ging het een stuk beter met mijn huid

Na ongeveer 2 weken viel het me op dat mijn huid niet meer zo vurig was. Als eczeem patiënt zul je dit herkennen tijdens of na een vakantie. De o zo herkenbare rode vurige plekken waren veranderd in roze huid.

Ik smeerde al een hele tijd geen hormoonzalven meer. Toch was ik er nog lang niet. Ik was dolgelukkig op momenten dat mijn huid rustig was. Er waren genoeg momenten dat mijn huid bijna eczeem vrij was. Je kunt je voorstellen dat ik overmand was van geluk.

Toch zat ik met regelmaat bij de dokter. De reden daarvoor waren de palmbomen. De artsen daar raadden me aan om uit te buurt te blijven van deze mooie bomen. Ik had last van een allergische huid en de pollen die vrijkwamen veroorzaakten weer eczeem. Ik had het geluk diverse artsen te kunnen bezoeken. De meeste artsen die ik bezocht kwamen oorspronkelijk uit Scandinavië. Tijdens één van mijn bezoeken besprak een vriendelijke vrouwelijke arts mij om tarwe te laten staan.

Constitutioneel eczeem, tarwe laten staan?

Ze legde me uit dat er onderzoeken liepen in Scandinavië en Spanje. Tarwe zou een boosdoener kunnen zijn voor huidziekten. Ze adviseerde mij om te tijdelijk te laten staan. Ik liet de informatie bezinken terwijl ze mij een spuit met Prednison gaf voor mijn huid.

Het was de allereerste keer dat ik hoorde dat eczeem een veroorzaker kon zijn van eczeem. Mijn hele leven heb ik gehoord dat eten geen daadwerkelijk effect heeft bij eczeem. Het is dan best lastig om ineens anders te gaan denken. Ik gaf in die tijd niet direct gehoor aan haar verzoek. Het was de eerste keer dat ik hoorde dat tarwe een boosdoener kon zijn! Ik wist niet wat ik ervan moest denken en ging in eerste instantie verder met mijn leven zoals ik dat kende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *