Leestijd: 3 minuten

AIP een voorbeeld dagmenu en kan ik voldoende hiermee variëren? Als je begint met het AIP, oftewel het auto-immuun protocol kan dat best overweldigend zijn. Er komt veel op je af. Wat kan je allemaal wel eten en wat niet? Als jij eerst graag een volledige voedingslijst bekijkt, klik dan hier.

In het begin dat ik het AIP ging volgen, vond ik het best lastig. Je laat immers verschillende voedingsmiddelen tijdelijk staan om je eigen gezondheid te verbeteren. Door het volgen van het auto-immuun protocol geef jij je lijst rust doordat je voedingsmiddelen weg laat die jouw immuunsysteem kunnen prikkelen.

AIP een voorbeeld dagmenu

AIP een voorbeeld dagmenu kun je hier lezen. Mijn menu is de ene keer diverser dan de andere. Wat ik wel doe en ik zou het je echt aanraden is om in het groot te koken. Kook 1 of 2 keer per week voor meerdere dagen, en vries dit in porties in. Dit vergemakkelijkt je leven enorm en zorgt ervoor dat je niet al te veel moeite hoeft te doen om een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Ik heb hier ook een blog over geschreven. Je kunt deze Hier lezen.

Wat eet ik nu zoals op een dag? Laat ik de dag van gisteren doornemen. Gisteren was mijn vriend vrij en in de avond zouden er vrienden blijven eten. Dat vind ik altijd zo gezellig en fijn, om te koken voor gasten. Gelukkig staan ze open voor alles wat ik ze voorschotel (Tot nu toe). 😉 Het menu heb ik volledig AIP gemaakt, zodat het voor mij wat makkelijker zou zijn in de keuken.

  • Ontbijt: Boerenkool smoothie met schijfjes meloen
  • Lunch: Kipfilet met groene salade
  • Diner: Pannenkoeken met een fruitsalade

Een voorbeeld dagmenu:

AIP wat eet ik op een dag?

Ontbijt:

Als ontbijt at ik schijfjes meloen met een lekker verfrissende boerenkool smoothie. Zelf gebruik ik meestal diepvries boerenkool. Ze zijn makkelijk in gebruik aangezien je zoveel blokjes kunt gebruiken als je wilt. Ik gebruik meestal zo’n 250 gram per keer. Ik doe de boerenkool in de blender met 1 banaan. 1 eetlepel collageen poeder en 100 ml. kokosmelk.

Meng dit in een blender tot een romige massa. Heerlijk en gezond ontbijtje. Door de kokosmelk vult het goed en heb ik echt geen trek tot de lunch. (Meer heerlijke recepten kun je HIER lezen, in mijn kookboek).

AIP wat eet ik?

Lunch:

Mijn lunch bestond uit een restje kipfilet van de vorige avond. Erbij at ik een salade en een heerlijk sausje. Het recept voor dit sausje kun je ook vinden in mijn kookboek. Het was echt een kwestie van even opbakken in de pan en de sla maken. Na deze lunch had ik weer voldoende energie om verder te gaan met mijn (best wel) drukke dag.

AIP kookboek

Diner:

Het was zo gezellig om ’s avonds weer eens vrienden te ontvangen aangezien we hen door het hele corona gebeuren lang niet meer gezien hebben. Het is natuurlijk altijd fijn om tijdvrij te maken om samen te zijn en bij te kletsen met (lekker) eten. Ik wilde onze gasten laten proeven van mijn dagelijkse eetpatroon, zodoende was het hele diner geheel AIP proof.

Aangezien ik koken fijn vind maar deze avond niet lang in de keuken wilde staan, heb ik in het voren gekookt. Ik gebruikte deze kokosmeel, bananenmeel (of geprakte bakbananen) om een beslag te maken. Wat geroosterde kokoschips smaken er ook super bij. (Een volledig recept vind je in mijn kookboek, samen met nog veel meer lekkere recepten). Als topping gebruik ik kokossnippers samen met wat extra rozijnen. De salade die ik hierbij serveerde was echt heerlijk en zo simpel. Verse aardbeien, in plakjes gesneden avocado en plakjes verse ananas.

Ik heb de pannenkoeken van te voren gebakken, zodat ik ze alleen hoefde te verwarmen tegen de tijd dat we wilden gaan eten. Dat was een uitkomst aangezien ik de ochtend alleen nog de verse ananas heb hoeven aansnijden. De overige plakken ananas heb ik deze speciale bewaardoosjes gedaan in de koelkast.

Hopelijk heb ik je een idee gegeven

Wat eet jij zoal op een dag? Lukt het je om ideeën te bedenken als jij te maken hebt met een voedselallergie? Volg jij het AIP? Het lijkt me superleuk van je te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *