Shampoo en andere verzorging (Seborroisch) eczeem
(Constitioneel/Atopisch) eczeem

Shampoo en andere verzorging (Seborroisch) eczeem

Leestijd: 3 minuten

Shampoo en andere verzorging (Seborroisch) eczeem is best lastig te vinden. Je bent op zoek naar een shampoo die niet irriteert. Een die zacht en verzorgend is. In de meeste shampoos en andere verzorgingsartikelen zitten stoffen die je eczeem teveel prikkelen. Zelf weet ik niet meer hoe vaak ik onder de korstjes, roodheid en schilfers zat nadat ik mijn haar waste met een “normale” schampoo.

Seborroisch eczeem of een andere vorm van eczeem, zoals constitutioneel eczeem vraagt om een zachtere aanpak. Je wilt het liefst een (huid-)verzorgingsproduct zonder al te veel ingrediënten. Vanmorgen vroeg een vriendelijke medewerker van een drogisterij me of ik een nieuw luchtje wilde proberen. Ze stond al klaar met een spuiter in haar hand, naar mij gericht. Ik kreeg al jeuk bij de gedachte en antwoordde snel en beleefd dat ik dat niet wilde waarop zij begon te lachen:” Maar mevrouw, het is gratis hoor”.

Hierop voelde ik mezelf genoodzaakt om uit te leggen dat ik eczeem heb en vaak niet tegen luchtjes kan. Dat terwijl er een behoorlijke rij wachtende mensen achter me stond en iedereen mee kon luisteren. Niet echt een heel fijn begin van de dag. Je wilt soms even niet geconfronteerd worden met je huidziekte. Maar nu dwaal ik af. Terug naar de verzorgingsproducten.

Een zachte shampoo voor Seborroisch eczeem, wat is een aanrader?

Een fijne shampoo vinden als je te maken hebt met (seborroisch) eczeem kan een uitdaging zijn. Je kunt het beste op zoek gaan naar een hyperallergene shampoo en huidverzorgingsproducten. Wil jij eerst weten wat seborroisch eczeem is en wat je er aan kunt doen? Lees dan HIER dit artikel.

In dit artikel ben ik niet alleen op zoek gegaan naar haar verzorgingsproducten. Je hebt met eczeem vaak ook een zeer gevoelige en kwetsbare huid. Om deze reden deel ik mijn favoriete producten met je, hopelijk heb je wat aan deze info. Je kunt klikken op onderstaande producten om de desbetreffende producten bekijken.

  • Parfumvrije biologische babyshampoo. Deze shampoo is zeer geschikt voor mensen met eczeem en psoriasis. Ik gebruik deze shampoo zelf ook.
  • Biologische bad- en douchegel. Deze bad- en douchegel is ook zeer geschikt voor mensen met eczeem en psoriasis. Ik ben zo blij met dit merk en hun producten.
  • Parfumvrije zonnebrandlotion. Dit is één van de meest prettige zonnebrandlotion die ik gebruikt heb. (Nee, ik wordt hier niet voor betaald om dit te schrijven). 🙂 Deze zonnebrandlotion is geschikt voor mijn huid, niet vettig of plakkerig en mijn huid reageert er goed op. Hij ruikt echt heerlijk en puur. Voor de komende vakantie heb ik alvast weer besteld.
  • Parfumvrije dag- en nachtcrème. Speciaal ontwikkelt voor de gevoelige eczeem- en psoriasishuid. Een zachte 24uurs vocht inbrengende crème om je huid te hydrateren. Deze is zonder parfum, waardoor je huid niet onnodig geprikkeld wordt.

Klik op onderstaande foto’s om de desbetreffende producten te bekijken

auto-immuun
eczeem shampoo
(Seborroisch) eczeem parfumvrije dag/nachtcreme

Shampoo en andere verzorging (Seborroisch) eczeem

Hopelijk heb ik je kunnen helpen in dit artikel. Het verzorgen van je huid is natuurlijk heel belangrijk. Zeker als je een gevoelige huid hebt. Ik blijf altijd op zoek naar fijne producten voor mijn huid. Zodra ik weer een verzachtend en rustgevende shampoo of ander verzorgingsproduct gevonden heb, meld ik dat hier. Als jij toevoegingen hebt voor mijn lijst, dan hoor ik graag van je.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *