Leestijd: 3 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Shampoo en andere verzorging (Seborroisch) eczeem is uitermate belangrijke voor je huidaandoening. Je bent op zoek naar een shampoo en andere verzorging, die niet irriteert. Verzorging welke zacht en verzorgend is. In de meeste shampoos en andere verzorgingsartikelen zitten stoffen die je eczeem teveel prikkelen. Zelf weet ik niet meer hoe vaak ik onder de korstjes, roodheid en schilfers zat nadat ik mijn haar waste met een “normale” shampoo.

Seborroisch eczeem of een andere vorm van eczeem, zoals constitutioneel eczeem vraagt om een zachtere aanpak. Je wilt het liefst een (huid-)verzorgingsproduct zonder al te veel ingrediënten. Een fijne shampoo vinden als je te maken hebt met (seborroisch) eczeem kan een uitdaging zijn. Je kunt het beste op zoek gaan naar een hyperallergene shampoo en huidverzorgingsproducten.

Wil jij eerst weten wat seborroisch eczeem is en wat je er aan kunt doen? Lees dan HIER deze blog.

Een zachte shampoo voor Seborroisch eczeem, wat is een aanrader?

In deze blog ben ik op zoek gegaan naar haar verzorgingsproducten. Je hebt met eczeem vaak een zeer gevoelige en kwetsbare huid. Om deze reden deel ik mijn favoriete producten met je, die jou hopelijk verder kunnen helpen. Klik op onderstaande linkjes om de producten te bekijken.

Deze shampoo is zeer geschikt voor mensen met eczeem en psoriasis. Zelf gebruik ik deze shampoo zelf ook aangezien het geen parfum bevat en zo heerlijk zacht is.

Deze bad- en douchegel is ook zeer geschikt voor mensen met eczeem en psoriasis. Het schuim ruikt heerlijk naar frambozen, appel en vanille.

Dit is één van de meest prettige zonnebrandlotions die ik zelf gebruik. Deze zonnebrandlotion is geschikt voor een gevoelige (eczeem_)huid, en niet plakkerig. Het zou kunnen zijn dat er een witte waas op je huid komt. Om dit tegen te gaan, gebruik je per keer iets minder lotion wat je goed insmeert. Smeer daarna nog een laagje, zodat je goed beschermt bent tegen de zon en je geen last hebt van een witte laag op je lichaam. Voor de komende vakantie heb ik alvast weer besteld.

Net als bij de andere producten van Green People, zijn deze producten ook geschikt voor een gevoelige eczeem- en psoriasishuid. Het is een romige, zachte 24uurs vocht inbrengende crème om je huid te hydrateren. Deze is zonder parfum, waardoor je huid niet onnodig geprikkeld wordt.

Klik op onderstaande foto’s om de desbetreffende producten te bekijken

auto-immuun
eczeem shampoo
(Seborroisch) eczeem parfumvrije dag/nachtcreme

Shampoo en andere verzorging (Seborroisch) eczeem

Hopelijk heb ik je kunnen helpen in dit artikel. Het verzorgen van je huid is natuurlijk heel belangrijk, zeker omdat je een gevoelige huid hebt. Ik blijf altijd op zoek naar fijne producten voor mijn huid en de jouwe. Zodra ik weer een verzachtend en rustgevende shampoo of ander verzorgingsproduct gevonden heb, zal ik dat vermelden in een blog. Heb jij fijne toevoegingen hebt voor mijn lijst? Dan hoor ik graag van je.