Leestijd: 3 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Glutenvrij in Tarragona (Spanje). Oh lieve mensen, wat is Tarragona toch een fijne stad. Op het moment dat ik deze blog schrijf, zijn we (helaas) alweer een tijdje terug van vakantie. Het weer is nu echt omgeslagen en het is een stuk kouder aan het worden in ons kleine kikkerlandje. Een warm kopje thee verwarmt mijn koude vingers terwijl ik een dekentje om me heen sla. Ja, ik ben een echte koukleum en begin al te klappertanden als ik alleen al aan koud weer denk. Buiten is het koud, grijs en het regent pijpenstelen, voor mij is dit een ideale dag waarop ik terug kan denken aan mijn vakantie. En ik laat jullie natuurlijk ook weten waar je glutenvrij kunt eten in Tarragona.

Tarragona (Spanje)

Tarragona is middeleeuwse stad gelegen in Catalonië, waar je kunt genieten van historische monumenten. Deze mooie stad ligt aan zee, en het is er rustiger dan Barcelona. Tarragona is ook een stuk minder toeristisch, wat het eenvoudiger maakt om alle mooie monumenten rustig te bezichtigen. Jeroen en ik zijn er intussen al een keer of 4 geweest, en ik raak niet uitgekeken. In de avond is het echt gezellig om rond te lopen in de straatjes van de binnenstad. In het weekend is er regelmatig live muziek en het is helemaal een happening als er feest is in de stad. Om die reden zou ik je echt aanraden om wat langer dan één dag in Tarragona te verblijven in een heel goed hotel midden in de stad. Aangezien je op deze manier op loopafstand kunt genieten van alles wat deze fijne stad te bieden heeft.

Je kunt ook kiezen voor een goed appartement, zodat je zelf kunt koken. Misschien wel zo’n veilig idee, als je een restaurant niet zo vertrouwd. Vooral als je strikt glutenvrij moet eten, kan uit eten zijn spannend zijn. Dat is dan ook de reden dat ik een lijst voor je samengesteld heb met restaurants die aangesloten zijn bij de Spaanse coeliakie vereniging. Tarragona is zoveel meer dan eten, de oude binnenstad is echt de moeite van het bezichtigen waard. Ik vind het een bruisende stad die in de avond echt gezellig is. Neem plaats op één van de vele terrasjes waar je kunt genieten van het echte Spaanse leven.

Glutenvrij in Tarragona (Spanje)

Hierboven zie je een kaart die ik gemaakt heb van Tarragona, waardoor je eenvoudig echte aanraders kunt vinden om te bezichtigen. Je vind er ook 3 goede mogelijkheden om te overnachten en waar je lekker kunt eten als je een glutenvrij dieet volgt. Een echte aanrader is de glutenvrije bakkerij Sense TGN in Tarragona. De eigenaresse van deze bakkerij staat elke dag in de winkel, waar zij de heerlijkste producten maakt. Als je daar binnen loopt weet je gewoon niet zo goed waar je moet kijken. Gewoon alles is glutenvrij, waardoor het kiezen nog lastig wordt. Je vind daar onder andere vers boord, gebak en overheerlijke stokbrood. Het stokbrood is zo knapperig en luchtig, dat moet je echt proberen.

Glutenvrij in Tarragona (Spanje)

In Barcelona kun je terecht in verschillende 100% glutenvrije restaurants. Dat heb je niet in Tarragona, behalve dan de bakkerij Senze TGN! Wel zijn de restaurants in Tarragona, die je op de kaart ziet, aangesloten bij de Catalaanse coeliakie vereniging. De medewerkers van de restaurants weten hierdoor wat het glutenvrije dieet inhoudt, en hoe belangrijk kruisbesmetting is. Je kunt altijd even contact opnemen van tevoren, zodat je kunt overleggen.

Hotel / Appartement:

Restaurants:

  • Restaurant La Tagliatella. C.C, Parc Central, C/ de Vidal i Barraquer, 15-17, 43005 Tarragona, Spanje
  • El posit. Moll de Pescadors, 25, 43004 Tarragona, Spanje
  • Restaurant Seasons. Plaça de Santiago Rossinyol, 2, 43003 Tarragona, Spanje
  • Restaurant Mistral. Plaça de la Font, 19, 43003 Tarragona, Spanje
  • (100% glutenvrije bakker) Sense TGN. Carrer del Taquígraf Martí, 7, 43002 Tarragona, Spanje

Tarragona

Ik hoor graag van je of jij ook Tarragona hebt bezocht. Heb jij nog aanvullingen voor de restaurants waar jij glutenvrij hebt kunnen eten? Ook dat hoor ik graag van je. Ik kan eigenlijk niet wachten om weer naar deze fijne stad af te reizen. Hopelijk heb ik je kunnen laten inzien dat het een geweldige stad is, waar je prima glutenvrij kunt verblijven.