Leestijd: 4 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Een glutenvrije onbezorgde autovakantie voorbereiden, hoe doe je dat? Als jij glutenvrij eet, weet je dat het best stressvol kan zijn op vakantie. Toch scheelt het al de helft als jij je goed voorbereid.

Wil je eerst weten waar je terecht kunt als je glutenvrij eet? Lees dan hier mijn blog over glutenvrije hotels in: Spanje, Engeland, België en Frankrijk.

Als jij je hotel (of camping) al hebt uitgezocht, is het tijd om te bedenken of je eten mee gaat nemen. Het kan zo fijn zijn om zelf je eten voor te bereiden. Vooral als je kampt met een voedselallergie of intolerantie. Zelf eet ik grotendeels Paleo, en wat is het dan fijn om zelf mijn maaltijden samen te stellen.

Een glutenvrije onbezorgde autovakantie

Wil jij ook een onbezorgde tijd onderweg? Het is zo fijn om met de auto op vakantie te gaan. Mijn eerste vakantie die ik glutenvrij door moest brengen, gaf mij wel wat stress. Veel restaurants onderweg waren niet ingespeeld op glutenvrij eten. Soms kon ik alleen maar een appel krijgen of een zakje chips. Dat moet toch anders kunnen. Ik besloot om het nu anders aan te pakken. Vooral omdat ik naast glutenvrij, ook allergieën heb. Dat betekent dat ik graag zelf mijn eten klaar maak.

Echt een onbezorgd gevoel heb ik sinds vorig jaar. Dat komt doordat ik zelf mijn maaltijden voorbereidde en onderweg rustig kon eten. Salades die koud blijven, snacks die gezond zijn en lekker. Een zelfgemaakt soepje was ook geen enkel probleem. Sinds ik onderstaande producten gevonden heb, is de tijd onderweg naar ons vakantieadres een stuk fijner.

Er is geen probleem meer om mijn eigen eten mee te nemen. Het vergt iets meer voorbereiding, maar ook dat is prima te doen. Doordat ik Paleo en soms ook AIP eet, ben ik gewend om in het voren te koken.

Ken jij deze zeer prettige hulpjes (voor onderweg) al?

Een glutenvrije onbezorgde autovakantie begint bij mij met een goede voorbereiding. Op de dag van vertrek hoef ik dan alleen nog maar mijn voorbereide maaltijden in de koelbox te zetten. (Naast onze koffers, die krijgen ook een plekje). Haha, bij het plannen en regelen van een vakantie staat het eten bij mij gewoon (bijna) op nummer 1.

Bijna, op nummer is staat Jeroen natuurlijk. Ik kan het (haast) niet maken om eten belangrijker te maken dan hem. 😉 De onderstaande hulpjes vind ik echt een uitkomst. Ze zijn voor mij echt nodig om ontspannen op reis te (kunnen) gaan. (Ook ideaal om mee te nemen naar je werk of een dagje uit).

Een glutenvrije onbezorgde autovakantie

Lunchbox

Ideaal om deze lunchbox vullen met wat jij wilt. Ze zijn lekvrij en zelfs geschikt voor de magnetron en diepvries. Ik vind ze ideaal om te vullen als we op reis gaan met allerlei lekkers. Groente, fruit, omelet of een Paleo-muffin.

Een glutenvrije onbezorgde autovakantie

Thermosbeker

Deze thermosbeker vind ik echt ideaal. Het houd je dranken koud of warm!! Je kunt er zelfgemaakte soep in meenemen. Een lekkere smoothie of gewoon water met een smaakje. Zelf gebruik ik deze thermosbeker om de lunch in te vervoeren. Heerlijk om dan te genieten met een warm soepje.

Lunchpot

Ik ben zo blij met deze lunch pots. Ik neem er mijn kokosyoghurt in mee. Hoera, lekker met wat verse blauwe bessen of aardbeien. In 2020 heb ik deze gekocht, voor onze reis naar Italië. Ook stukjes fruit blijven er goed in.

Koelbox

Deze koelbox is toch echt wel de aanwinst van het jaar. Tijdens onze autorit naar Italië bleven onze maaltijden lekker koud, koel en vers. De salades blijven knapperig en het blijft de hele reis goed koelen. Echt een aanrader.

Welke snacks neem ik mee?

Snacks zijn echt onmisbaar voor ons, als we gaan reizen. Ik let er dan wel altijd op dat ze vrij gezond zijn. Zodat ze ook echt kracht en energie geven, die je wilt van een tussendoortje.

Handige snacks om mee te nemen:

 • Fruit, appels/Peren/Bananen/Dadels
 • Bananen chips
 • Stukjes wortel en komkommer, klein gesneden
 • Snoepgroente, die je kunt kopen in elke supermarkt
 • Chocolade koekjes
 • Augurken
 • Wrap gevuld met wat jij lekker vind.
 • Blikje vis en een eitje
 • Doosjes rozijnen
 • Gezond snoep.
 • Nakd-repen, hier zijn veel varianten van.

Je hebt nu een idee wat ik allemaal mee neem op reis. Het voorbereiden gaat mij nu zo makkelijk af, dat het een tweede natuur geworden is. Er zijn nu ook gewoon veel mogelijkheden, die het je erg makkelijk maken. Ik wens je veel reisplezier.

2 Replies to “Een glutenvrije onbezorgde autovakantie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *