Leestijd: 3 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Het was even topdrukte hier thuis. Dat is dan ook vaak de reden dat ik niet toekwam aan het afronden van bepaalde zaken. Je kunt soms beter één ding goed doen, dan 5 zaken half. Maar jeetje, wat was dat moeilijk aangezien ik liever wel alles tegelijk doe. Maar soms kun je niet anders en kiezen voor een time out. Waar ik het over heb? Momenteel kom ik bij van een zeer drukke periode, waarbij ik echt even pas op de plaats moest maken. Even tijd voor mezelf en los moest laten wat kon. De laatste drie maanden is het hier topdrukte geweest.

Je kent het wel…er gebeurd iets in je leven en je staat er even bij stil. Je gaat daarna weer door met je leven tot de volgende gebeurtenis op je pad komt, terwijl je nog moet bijkomen van de eerste. Zo gebeurde het hier ook. Mensen in de familie die ziek werden, voor wie ik graag wilde zorgen. Aangezien ze niet dichtbij wonen, was ik vaak op pad. Een paar keer per week was ik aan het forenzen met de trein, wat ik met liefde deed overigens. Feit is dat ik erg lange dagen maakte, waardoor mijn lijf even genadeloos op de rem trapte. Stop!!

Het was even topdrukte

Je kent het vast wel, soms lijkt het leven in sneltreinvaart te gaan. Sommige gebeurtenissen maken je blij, anderen zorgen voor stress en onzekerheid. Vooral bij die laatste gebeurtenissen is het noodzaak goed voor jezelf te zorgen. Dat deed ik wat minder goed waardoor het me niet zo goed meer lukte om alle ballen in de lucht te houden. Ik kreeg last van eczeem, en mijn energiegehalte zakte drastisch waardoor ik soms bijna mijn bed niet meer uit kon komen.

Gelukkig gaat het nu weer aardig goed met de mensen om me heen. Ik hoef nu ook niet meer zo vaak op en neer te reizen wat mij weer rust geeft. In de afgelopen maanden heb ik ook niet zo goed gegeten waardoor ik nu last heb van bepaalde symptomen. Mijn huid is erg onrustig en mijn buik voelt ook niet meer zo fijn aan. De tijd is gekomen om weer (heel) goed voor mezelf te gaan zorgen. Om dat te doen heb ik mezelf doelen gesteld. Iedere dag neem ik de tijd voor mezelf, ook al is het maar 10 minuten.

Yes, er is ook goed nieuws

Het is ook gewoon fijn om gewoon die tijd voor jezelf in te bouwen. Ik doe nu iedere dag een meditatie oefening, die ik kan beoefenen als ik dat wil. Nu wil ik ook heel goed nieuws met jullie delen. Mijn nieuwe e-book is dan eindelijk af!!! In de afgelopen maanden kreeg ik lieve mailtjes met de vraag waar jullie mijn e-book konden bestellen.

Nu kan ik eindelijk melden, dat het e-book af is. Yes, wat ben ik blij en trots. Oh lieve mensen, daar ben ik zo blij mee. Het is een heel proces geweest en het is wat vertraagd door van alles. Het uitbrengen van dit e-book geeft me ook een gevoel dat ik er weer ben. Het is weer de eerste stap in mijn proces. Ik heb nog wel even tijd nodig om weer volledig te herstellen van alles. Maar dat geeft niet aangezien ik weet hoe ik weer op kan klimmen.

AIP Kookboek