Leestijd: 5 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Is de handlotion van Green People geschikt voor eczeem? In een eerer artikel schreef ik al over mijn handeczeem. Mensen met eczeem en/of een gevoelige huid zijn extra voorzichtig met hun huid. Het kan een hele zoektocht zijn naar een geschikte handlotion. Het is ook nog eens een gepuzzel, tegen welke ingrediënten kan je? Waar reageer jij op? Welke handlotion is nu echt geschikt voor eczeem? Het is niet echt leuk om weer een crème of lotion weg te geven, die je even ervoor gekocht had. Hoe vaak ik wel niet een tube weg heb moeten geven, terwijl er op de verpakking toch echt de tekst stond: Dermatologisch getest. Intussen weet ik dat deze term niets zegt en ben ik begonnen met ingrediënten lezen.

De meeste (hand-)lotions of crèmes bevatten parfum en vaak chemische bestanddelen. Deze wil je eigenlijk niet op je huid smeren. Mijn zoektocht naar goede, zachte en biologische producten is ongeveer 2 jaar geleden begonnen.

Goede producten die ook jij kan gebruiken met een gevoelige en/of eczeemhuid, zijn schaars. Om deze reden ben ik dan ook erg blij dat ik de handlotion van Green People opgestuurd heb gekregen. Ik ben al fan van hun suncare producten. (Lees hier mijn artikel met product tips voor een gevoelige (eczeem-)huid). Blij verrast ontving ik mijn pakketje en kon ik rustig de lotion uitproberen. Is de handlotion van Green People geschikt voor een gevoelige (eczeem-) huid?

Handlotion Green People, speciaal voor de gevoelige (en eczeem-)huid

Ken jij dit merk al? Als jij nog niet van ze gehoord hebt, geef ik je een korte inleiding. Green People is ontstaan in 1997. Het is allemaal begonnen met de vrouwelijke oprichter, Charlotte. haar dochter kampte met eczeem en meerdere allergieën. Charlotte is op zoek gegaan naar natuurlijke, biologische producten die zacht zouden zijn voor de huid van haar dochter. Ze besloot zelf haar eigen crèmes en zalven te gaan maken, afgestemd op de huid van haar dochter. Dit is de start geweest van dit mooie merk. De producten van Green People bevatten tot 99% actieve natuurlijke en biologische ingrediënten. Bedoeld om je lichaam te beschermen, voeden en (weer) in balans te brengen.

Dat klinkt heel goed, nietwaar? Bij het uitpakken van het pakketje viel mij direct de buitenkant op van de flacon. Het oog wilt ook wat, vandaar dat ik je eerst een foto laat zien. Een strak ontworpen verpakking met daarin een mooie flacon.

Is de handlotion van Green People geschikt voor eczeem?

De hand- en bodylotion zit in een flacon van 150 ml. De normale verkoopprijs is €22,95. Wel kun je momenteel een fijne korting krijgen, onderaan deze blog lees je meer hierover.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind is dat de hand- en bodylotion een pompflacon heeft. Dit maakt het eenvoudig om de juiste hoeveelheid crème te verdelen over je huid Het eerste wat mij opvalt is de dikte van de lotion. Andere merken hebben vaak een dunne lotion. Als je te maken hebt met een gevoelige en / of eczeemhuid heb je nu eenmaal een dikkere crème nodig. Een dunne substantie vervliegt zo snel. Ik ben dan ook aangenaam verrast dat er een dikkere lotion uit de flacon komt, waardoor mijn handen beschermd aanvoelen. Wat ik persoonlijk ook erg prettig vind, is dat er geen parfum aan toe is gevoegd.

Hand- en bodylotion, wat zijn de ingrediënten?

Is de handlotion van Green People geschikt voor eczeem?

AQUA (PURE WATER), BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, CETEARYL ALCOHOL (EMULSIFYING PLANT WAX), GLYCERIN (VEGETABLE DERIVED), HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, SQUALANE (FROM OLIVE OIL), CETEARYL GLUCOSIDE (PLANT DERIVED EMULSIFIER), PERILLA FRUTESCENS (PERILLA) SEED OIL, ELAEIS GUINEENSIS (PALM) OIL^, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, LACTOBACILLUS FERMENT, GLYCERYL STEARATE (PLANT DERIVED EMULSIFIER), ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE POWDER, OENOTHERA BIENNIS (EVENING PRIMROSE) SEED OIL, ALTHAEA OFFICINALIS (MARSHMALLOW) ROOT EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, CHAMOMILLA RECUTITA (CHAMOMILE) FLOWER EXTRACT*, HYDROLYSED JOJOBA ESTERS (FROM JOJOBA OIL), SODIUM LAURYL GLUCOSE CARBOXYLATE (PLANT DERIVED), LAURYL GLUCOSIDE (PLANT DERIVED), SODIUM STEAROYL GLUTAMATE (PLANT DERIVED EMULSIFIER), CITRIC ACID, GLUCONOLACTONE, CALCIUM GLUCONATE, SODIUM CITRATE, SORBIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE.

Goed om te weten is dat alle producten van Green People ook glutenvrij zijn. Dat is goed nieuws voor degene die ook om tarwe(-gluten) reageren op verzorgingsproducten. Ik ben hier zelf ook erg blij mee, aangezien ik al glutenvrij eet maar ook reageer op tarwe(-gluten) in huidverzorgingsproducten. (Lees hier mijn blog over de relatie tussen voeding en eczeem.) De hand- en bodylotion bevat ontstekingsremmende eigenschappen.

Wat zijn mijn ervaringen?

Mijn ervaringen met de hand- en bodylotion van Green People zijn heel positief. De lotion is niet vet en trekt snel in. Ik merkte al snel dat mijn huid goed gehydrateerd wordt. Mijn handen blijven zacht en goed gevoed. Wat ik natuurlijk het belangrijkste vind is dat de lotion geschikt is voor eczeem en/of een gevoelige huid.

Elke ochtend smeer ik mijn handen in, en ze blijven de hele ochtend zacht. Ik vind dit echt een verademing, aangezien je bij andere merken veel moet smeren om dat effect te krijgen. Wat ik verder erg prettig vind is dat je niet veel nodig hebt om je handen in te smeren. De lotion is dik genoeg om mijn handen te beschermen nadat ik mijn handen heb gewassen. Nu is het wel zo dat ik na het handen wassen wel weer iets bij smeer. Maar dat is voor iedereen persoonlijk. In de avond, voordat ik naar bed ga smeer ik mijn handen wat dikker in. Ik merk echt dat mijn handen wat zachter zijn en minder jeuken. Wat een verademing.

Gelukkig kan ik nu vanuit eigen ervaring laten weten dat deze hand- en bodylotion een aanrader is. Het is zo fijn nu een handlotion gevonden te hebben, die ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Een lotion die dik genoeg is, om mijn gevoelige huid te voeden. Dit is echt een toppertje en weet je wat ik zo fijn vind? Mijn eczeem blijft kalm terwijl ik de handlotion aanbreng. Mijn huid reageert hier erg goed op. Yes!

Ken jij de producten van Green People al? Wil jij graag kennis maken met hun fijne producten? Lees hieronder een mooie aanbieding, waardoor jij tijdelijk met een goede korting één of meerdere producten kunt aankopen.

Unieke korting voor jou!

Een unieke korting speciaal voor jou. Green People biedt jou de kans om kennis te maken met al hun producten van de sensitive lijn. De hand- en bodylotion kun je nu ook met korting kopen. De normale prijs van bijvoorbeeld de hand- en bodylotion is €22,95. Hier gaat in de actieperiode maar liefst 20% korting vanaf!

De actie korting is beperkte tijd geldig, dus wees er snel bij. Ga naar de website van Green People om te genieten van maar liefst 20% korting op de sensitive lijn.

Maar let op….Deze actie is beperkt en loopt alleen van 24 augustus tot en met 31 augustus 2021.

Is de handlotion van Green People geschikt voor eczeem?