Leestijd: 2 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Uit eten met een voedselallergie kan een hele uitdaging zijn. Je zit immers met vele vragen zoals: Nemen ze een allergie en of intolerantie serieus? Kan jij veilig in het restaurant terecht met jouw voedselallergie en hoe lang van tevoren moet reserveren? Je wilt immers ook weten hoe het eraan gaat in de keuken? Zal je toch maar een soort “noodpakketje” meenemen, voor als het eten tegen valt? Allemaal terechte vragen die jezelf kunt stellen als je uit eten wilt met een voedselallergie. Ik heb zelf ook meerdere allergieën en intoleranties.

Zelf vind ik het (ook) eng om zomaar ergens neer te ploffen, omdat ik toch bang ben dat het personeel niet goed weet wat het inhoudt. Dit is ook de reden dat ik twee lijsten samen heb gesteld waar je onbezorgd kunt eten met een voedings allergie en of intolerantie. Hier denken ze echt met je mee en staan ze niet raar te kijken als je meerdere allergieën en/of intoleranties hebt.

Bekijk de restaurants om te weten waar jij goed terecht kunt voor een snelle snack of als voor een volwaardige maaltijd. Eet jij glutenvrij, melkvrij, ei-vrij, soja-vrij en misschien wel suikervrij? Bij deze restaurants kun je terecht, als je het echt zeker wilt weten kun je van tevoren even bellen. Mijn ervaring is dat je bij onderstaande restaurants met een gerust hart terecht kunt. Het personeel wilt je graag goed helpen en weet hierdoor (over het algemeen) heel goed waar ze het over hebben. Op de eerste lijst (en kaart) zie je restaurants in Nederland, waardoor je in 1 oogopslag kunt zien waar jij onbezorgd uit eten kunt. Op de tweede kaart zie je hotspots in Europa, die je mee kunt nemen als je op reis gaat.

Uit eten met een voedselallergie: De restaurants

Wil jij weten waar je goed terecht kunt? Waar jij met een gerust hart kunt aanschuiven? Bij de onderstaande restaurants kun je terecht. Ik heb 2 kaarten voor je samen gesteld waarvan de eerste bestaat uit adressen in Nederland. Op de onderste kaart kun je restaurants vinden in Europa.

Voedselallergie Hotspots Nederland

  • Crudo Postdwarsweg 11, 6523 GC Nijmegen
  • Bindycafe Bergstraat 6, 3811 NH Amersfoort
  • Leaf Vegetarian Oostmolenwerf 19, 3011 TL Rotterdam
  • Sla Claude Debussylaan 35, 1082 MC Amsterdam
  • Vegan Sushi Kinkerstraat 83, 1053 DH Amsterdam
AIP kookboek

Voedselallergie Hotspots Europa

Uit eten met een voedselallergie

Bovenstaande lijsten zijn nog lang niet compleet, hiervoor heb ik jouw hulp nodig. Het zou fijn zijn als jij mij laat weten waar jij lekker en veilig hebt gegeten. Ik zou het super fijn vinden als jij jouw adresjes doorgeeft aan me. Je kunt een berichtje onderaan de pagina achterlaten waardoor ik ook jouw adresjes aan de lijst kan toe voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *