Leestijd: 5 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Met een voedselallergie in Viserba en Rimini is het goed te doen. Ik ben zo blij met ons hotel omdat de mensen hier zo vriendelijk en gastvrij zijn. Alle medewerkers van het hotel denken met je mee en willen je een onvergetelijk verblijf geven. De afstand tot de zee is ook heerlijk, met 40 meter sta je al met je voetjes in de zee. Wat een luxe om elke morgen de zee te zien, als we de gordijnen open doen. Met mijn voedselallergie is het meer dan prima te doen in Italië. Tijdens deze vakantie blog ik gewoon door aangezien ik al mijn ervaringen wil delen.

Italië is echt een land om te ontdekken, er zijn zoveel mooie plekjes. Ik vind het ook echt een verademing om veilig glutenvrij te kunnen eten. Goede restaurants waarvan je weet dat zij jouw dieet begrijpen. Dat is toch echt wel een vereiste om onbezorgd op vakantie te kunnen gaan. Dat je goed kunt verblijven in Viserba en Rimini is fantastisch.

Ik ben iemand die je blij kunt maken met de zee en het geluid van de branding. Leg mij maar neer met een handdoekje op het strand en ik ben gelukkig. Het valt mij op dat het eind augustus niet al te druk is op het strand. Door de corona maatregelen staan de strandbedjes verder uit elkaar. Het is er rustig wat mij nog meer doet onthaasten. Dit wordt een vakantie waar we naast zonnen ook stadjes gaan bekijken. Na het ontbijt lopen we op onze slippers die 40 meter van het hotel naar de zee.

Met een voedselallergie in Viserba en Rimini

Viserba is een klein dorpje wat “vast geplakt” zit aan Rimini. De haast is uit het dorpje gekropen, waardoor het aangenaam rustig is. De jonge mensen lijken wel weg gevlogen te zijn om ruimte te geven aan de ouderen. Wij vinden het hier aangenaam kalm en vinden dit echt een plek om te onthaasten. Misschien heeft het te maken doordat de schoolvakanties er op zitten. Wellicht omdat de herfst al bijna op de stoep staat. Wie zal het zeggen. Voor ons is het een welkome rust die we nodig hebben.

Dat we een ideaal hotel hebben uitgekozen, zit hem niet alleen in de ligging. Het personeel doet er echt alles aan om ons in de watten te leggen. Elke morgen eet ik een heerlijk bordje met vers fruit in de eetruimte. Na het ontbijt gaan we dikwijls naar het strand. Ik kan elke avond aankruisen wat ik wil eten. Als ik graag wat frietjes wil, kan ik dat gewoon op de menukaart schrijven. Bijzonder lief en hartelijk.

Met een voedselallergie in Viserba en Rimini, glutenvrij is goed bekend

Wellicht weten jullie misschien dat ik naast gluten ook liever geen mais of rijst eet. Ik kan hier namelijk niet goed tegen door mijn huidaandoening. Het liefst eet ik thuis Paleo en/of AIP. Binnen dit eetpatroon eet je (ook) geen gluten, maar het is meer gericht op groente, fruit, noten, vlees en vis. De meeste glutenvrije producten zijn vaak meer bewerkt, en kunnen hierdoor meer allergieën oproepen. Het glutenvrije dieet is meer bekend in Italië dan Paleo en/of AIP. Toch heb ik gemerkt dat het goed bespreekbaar is als jij te maken hebt met een allergie/intolerantie. Mensen zijn vriendelijk en denken met je mee.

Het is mij elke avond gelukt om goed te eten ondanks mijn voedselallergieën. Onbewerkt vlees/vis en groenten in combinatie met wat glutenvrij brood is altijd mogelijk geweest. De meegebrachte crackers heb ik niet nodig gehad tijdens deze vakantie. De eerste paar dagen blijven wij in en rond Viserba. Het zonnetje en de heerlijke temperaturen lokken ons elke morgen naar de zee. Tijdens een wandeling in de middag ontdekte ik een glutenvrij delicatessen winkeltje in Viserba.

Glutenvrij in Viserba en Rimini

Ze hebben hier allemaal verse producten hebben, waardoor je zelf je maaltijd samen kunt stellen. Ze hebben diverse groente, rijst, salades. Echt heel lekker allemaal. (De winkel is tijdelijk gesloten door corona. Hopelijk opent dit zaakje wel weer zijn deuren).

100% Glutenvrij shoppen

Het is intussen weer 1 dag later. Time flies when you’re having fun. Elke dag worden we hartelijk verwelkomt in de lobby. We kunnen kiezen uit de heerlijkste gerechten. Ik heb gisteren zalm op met verschillende groente. De lieve kelner verwend me regelmatig met een glutenvrij taartje als dessert. Ik probeer me te houden aan het fruit als toetje, maar dit lukt niet altijd. 🙂

Na het ontbijt lopen wij naar de auto om naar een glutenvrije winkel te gaan iets verder weg. Ik vind het echt heel fijn dat er zoveel glutenvrij mogelijk is in Italië. Mensen kijken er hier niet van op en weten wat je bedoeld.

Glutenvrij in Viserba en Rimini

Naturalmente senza is een fijne winkel

Zoals gezegd is alles glutenvrij en hebben zij veel keuze. Neem wel genoeg tijd voor deze winkel aangezien het aanbod reuze is. Kiezen is moeilijk. Nu kijk ik wel altijd op de ingrediëntenlijst, aangezien ik verschillende allergieën heb. Het scheelt enorm dat ik voor onze vakantie een lijstje heb gemaakt. Hier heb ik de Italiaanse benamingen voor ingrediënten opgeschreven.

Met een voedselallergie in Viserba en Rimini

We besluiten Rimini te gaan bekijken aangezien deze een mooie binnenstad blijkt te hebben. Eerst hield het imago van het stadje me tegen maat het is niet meer de stad waarin gefeest wordt. Althans, niet in die mate waar Rimini bekend om stond. Het was ooit wel een feestbestemming onder jongeren.

Rimini is een charmant oud stadje met een Romeins centrum. Onze auto hebben we iets buiten het centrum geparkeerd omdat we hier vandaan in een paar minuten in het centrum zijn. Je kunt in Rimini heel leuke winkeltjes vinden, waarvan sommigen verscholen zijn in mooie gebouwen en aantrekkelijke straatjes. Het is een aanrader om hier doorheen te lopen en te gaan verkennen, juist om te ontdekken dat er zoveel moois te zien is.

De bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar zodat je dit zelfs kunt ontdekken als je weinig tijd hebt. Je kunt in Rimini oude Romeinse ruïnes en stadspoorten ontdekken uit een ver verleden. Geniet van een terrasje in het midden van het centrum van het toch wel heel leuke centrum van dit stadje.

Glutenvrij in Rimini
Glutenvrij in Rimini
Glutenvrij in Viserba en Rimini