Leestijd: 4 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Gluten- en allergievrij in België en Frankrijk is best goed te doen. In deze mooie landen ga ik graag op vakantie aangezien het zoveel moois te bieden heeft. Tevens is het niet al te ver reizen waardoor het een ideale mini break kan zijn. Als jij op vakantie gaat, wil je ontspannen. Het kan een heel gedoe zijn om steeds jouw (dieet-)voeding meenemen voor een overnachting of vakantie.

Het kan soms een uitdaging zijn als jij op reis wilt gaan met een voedselallergie of intolerantie. België en Frankrijk worden veel bezocht voor het natuurschoon en fijne steden. Deze landen staan ook bekend om de fijne bistro’s, goede keuken en charmante kleine bakkerijtjes.

Ondanks de goede keuken lopen België en Frankrijk wat achter op landen als Spanje en Italië, wat glutenvrij betreft. Ik ben dan ook zeer blij dat ik fijne verblijven te vinden die ik met je kan delen. Vaak zijn dit hotels die ook werken met biologische producten. Een verblijf in België en Frankrijk wordt een stuk fijner aangezien jij nu weet waar jij kunt verblijven.

Gluten- en allergievrij in België en Frankrijk

België

Paleo/glutenvrij verblijf in België en frankrijk

Radisson Blu palace,

Spa

In dit hotel heb je een combinatie van pure luxe, ontspanning en heerlijk eten. Het personeel denkt graag met me mee als jij ze op de hoogte brengt van jouw dieet. Hierdoor zijn gluten- en allergievrij geen probleem.

Paleo/glutenvrij belgië en frankrijk

(Apart-)hotel Alize,

Mouscron

Er schijnt een ontspannen sfeer in dit moderne hotel te heersen waardoor je al snek in de onthaast-modus komt. Bij het ontbijt zijn voldoende producten waar jij een keuze uit kunt maken. Glutenvrij geen probleem, als jij dit bij boeking aangeeft.

B&B glutenvrij

B&B Alice & Anice, Brugge

Op een rustige locatie in het centrum van Brugge staat deze mooie B&B. Wat fijn is dat zij extra lange bedden. Er staat een fijne regendouche tot je beschikking en er is gratis parkeergelegenheid in de buurt. Glutenvrij is geen probleem, mits je het bij boeking doorgeeft.

Gluten- en allergievrij het vervolg

Paleo/glutenvrij België/frankrijk

Landal Village L’eau

d’Heure

Hier kun je verblijven in een ecologische bungalow zodat jij gewoon zelf kunt koken. Als je uit eten wilt kan dat heel goed aangezien ze een glutenvrije menukaart hebben. Er wordt veel met biologische producten gekookt waardoor ze bewust met eten bezig zijn.

Met een voedselallergie in België en Frankrijk

Hotel Naxhelet,

Golf & Spa

Weet je dat dit hotel uitgeroepen is tot het beste hotel van België? Naast een prachtige golfbaan heb je ook toegang tot de wellness van dit hotel. Dieetwensen zijn geen probleem doordat het personeel graag met je mee denkt.

Glutenvrij

(Apart-)hotel

Casteau resort

Een hotel dat denkt aan de mens en het milieu. Ze verduurzamen hun hotels en worden steeds groener. Bij het ontbijt serveren zij zoveel mogelijk biologisch. Dieetwensen zijn bespreekbaar. Ontspan volledig in de sauna en geniet van de fitness.

Met een voedselallergie in België en Frankrijk

Thon hotel,

Brussel

De focus van dit groene hotel ligt op eco en bio. Het ontbijtbuffet bestaat dan ook uit biologisch en kwaliteitsvol voedsel.

Begin je dag met smoothies of vers geperst fruitsap. Glutenvrij en (andere) voedselallergieën zijn bespreekbaar.

Gluten- en allergievrij in België en Frankrijk

Frankrijk

Gluten- en allergievrij België en Frankrijk

Four seasons Hotel,

Parijs

Op een steenworp afstand van dit hotel, ligt de Champs-Elysées waardoor jij hier fijn naartoe kunt wandelen. Het restaurant is bekroond met maar liefst 3 Michelin-sterren. Je kunt hier glutenvrij eten, zoals bij elk verblijf laat je dit weten bij de reservering.

Verwen jezelf in de luxueuze spa aangezien je het verdiend hebt. 😉 Je bent nu eenmaal op vakantie en als het kan, waarom dan niet?

Hotel Vernet,

Parijs

Op 150 meter van de Arc de Triomphe en de Champs Ellysees ligt dit prachtige hotel. Het is modern ingericht en heeft luxueus ingerichte kamers waardoor je een verwend wordt. Glutenvrij is hier geen probleem, als je dit aan geeft bij reservering.

Gluten- en allergievrij in België en Frankrijk

Wat is jouw tip?

Heb jij tips voor mij waar jij fijn hebt overnacht? Dan hoor ik die graag van je zodat ik deze kan toevoegen aan deze lijst. Heb ik jou geholpen zodat jij nu een vakantieadres hebt gevonden? Dan zou ik het fijn vinden als je deze blog deelt, dat kan heel eenvoudig met de social knoppen hieronder.