Leestijd: 4 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Een glutenvrije autovakantie voorbereiden, hoe doe je dat? Door een slimme voorbereiding begint jouw vakantie goed en zonder zorgen. Het kan best stressvol en lastig zijn om een glutenvrije bestemming te vinden. Heb jij een voedingsintolerantie? Misschien wel meerdere? Heb je een chronische aandoening of wil je gewoon goed voorbereid op pad? Door een goede planning en voorbereiding kan jij onbezorgd op vakantie. Klaar voor een begin van jouw reis? Lees dan gauw verder.

Wil je eerst weten waar je terecht kunt als je glutenvrij eet? Lees dan hier mijn blog over gluten- en allergievrije hotels in: Spanje, Engeland, België en Frankrijk.

Als jij je hotel (of camping) al hebt uitgezocht, is het tijd om te bedenken hoe jij je (auto-)vakantie voor wilt bereiden. Wil je je eigen eten meenemen en bewaren in een fijne elektrische koelbox? Het kan namelijk best een uitdaging zijn om onderweg een restaurant te vinden, die rekening kan houden met dieetwensen. Zelf eet ik grotendeels AIP / glutenvrij, dus kost het mij geen moeite om zelf mijn maaltijden samen te stellen voor op reis.

Een glutenvrije autovakantie

Wil jij ook een onbezorgde tijd onderweg? Het is zo fijn om met de auto op vakantie te gaan. Mijn eerste vakantie die ik glutenvrij door moest brengen, gaf mij wel wat stress. Veel restaurants onderweg waren niet ingespeeld op glutenvrij eten. Soms kon ik alleen maar een appel krijgen of een zakje chips. Dat moet toch anders kunnen. Ik besloot om het nu anders aan te pakken. Vooral omdat ik naast glutenvrij, ook allergieën heb. Dat betekent dat ik graag zelf mijn eten klaar maak.

Echt een onbezorgd gevoel heb ik sinds vorig jaar. Dat komt doordat ik zelf mijn maaltijden voorbereidde en onderweg rustig kon eten. Salades die koud blijven, snacks die gezond zijn en lekker. Een zelfgemaakt soepje was ook geen enkel probleem. Sinds ik onderstaande producten gevonden heb, is de tijd onderweg naar ons vakantieadres een stuk fijner.

Er is geen probleem meer om mijn eigen eten mee te nemen. Het vergt iets meer voorbereiding, maar ook dat is prima te doen. Doordat ik Paleo en soms ook AIP eet, ben ik gewend om in het voren te koken.

Ken jij deze zeer prettige hulpjes (voor onderweg) al?

Een glutenvrije onbezorgde autovakantie begint bij mij met een goede voorbereiding. Op de dag van vertrek hoef ik dan alleen nog maar mijn voorbereide maaltijden in de koelbox te zetten. (Naast onze koffers, die krijgen ook een plekje). Haha, bij het plannen en regelen van een vakantie staat het eten bij mij gewoon (bijna) op nummer 1.

Bijna, op nummer is staat Jeroen natuurlijk. Ik kan het (haast) niet maken om eten belangrijker te maken dan hem. 😉 De onderstaande hulpjes vind ik echt een uitkomst. Ze zijn voor mij echt nodig om ontspannen op reis te (kunnen) gaan. (Ook ideaal om mee te nemen naar je werk of een dagje uit).

Lunchbox

Zelf vind ik dit één van de fijnere lunchboxen aangezien ze erg flexibel zijn. De compartimenten kunnen eruit zodat je meerdere maaltijden of juist snacks mee kunt nemen. Ze zijn ook geschikt voor de diepvries en vaatwasser, wat natuurlijk super fijn is. Ik heb het uitgeprobeerd op onze reizen, en ze zijn ook lekvrij! Zelf vul ik een paar lunchboxen met met een maaltijd, kleine snacks en een salade.

Glutenvrije autovakantie

Thermos lunchpot

Wat een uitvinding. Deze thermos lunchpot heb ik net besteld aangezien mijn vorige het begeven had. Maar wat ben ik blij met deze…Ze zijn verkrijgbaar in leuke kleurtjes. Super handig om je zelfbereide soep mee te nemen aangezien je soepje gewoon 6 tot 8 uur warm blijft. Je lekkere smoothie blijft tot wel 12 uur koud! Echt heel fijn voor een langere autorit of vliegreis.

AIP Kookboek
gluten- en allergievrije autovakantie

Mini multicooker

Hoera!! Ik ben zo blij met deze mini multicooker. Deze is ideaal vanwege zijn formaat. Lekker klein en compact zodat deze prima in een koffer past of gewoon op de achterbank van je auto. Je kunt nu zelfs de lekkerste gerechten maken op je hotelkamer of eten in opwarmen aangezien je hierbij alleen een stopcontact nodig hebt! Super. Voor onze volgende vakantie gaat deze multicooker zeker weer mee.

Koelbox

Wat ben ik blij met deze koelbox aangezien onze zelfbereide maaltijden goed koud bleven tijdens onze reis naar Italië en Spanje. Zelfs de salades bleven knapperig en koel. Deze koelbox is echt een aanrader.

Welke snacks neem ik mee?

Snacks zijn echt onmisbaar voor ons, als we gaan reizen. Ik let er dan wel altijd op dat ze vrij gezond zijn. Zodat ze ook echt kracht en energie geven, die je wilt van een tussendoortje.

Handige snacks om mee te nemen:

  • Fruit, appels/ Peren /Bananen /Dadels
  • Bananen chips
  • Snoepgroente, die je kunt kopen in elke supermarkt
  • Chocolade koekjes
  • Augurken
  • Wrap gevuld met wat jij lekker vind.
  • Blikje vis en een eitje
  • Doosjes rozijnen
  • Gezond snoep
  • Dadelrepen, je hebt keuze uit veel verschillende smaken

Hopelijk heb ik je een idee gegeven hoe je met goede voorbereiding zonder zorgen op reis kunt gaan. Het voorbereiden gaat mij nu zo makkelijk af, dat het een tweede natuur geworden is. Er zijn nu ook gewoon veel mogelijkheden, die het je erg makkelijk maken. Ik wens je veel reisplezier.