Leestijd: 4 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Glutenvrij in Lloret de Mar (en omgeving). In deze blog kun je mijn ervaring lezen over onze vakantie in Lloret en omgeving. Wat is er te ontdekken en vooral ook….waar kun je terecht als je glutenvrij moet eten, en kun je hier ook terecht met een voedselintolerantie? Onze vakantie ging eigenlijk veel te snel voorbij, is dat ook voor jou herkenbaar? Heb je het net naar je zin, moet je alweer gaan. Voordat je op vakantie gaat, heb je het plezier en voorpret omdat je op vakantie gaat. Dan nog even de koffer inpakken en drie keer alles controleren. (Of ben ik de enige die zo in elkaar steekt? 😉 )Heb ik de paspoorten, rijbewijs en het boekingsbewijs van het hotel bij me? Zijn die lekkere koekjes ingepakt en is het licht uit op zolder? Oh jee, en altijd zijn er weer die zorgen over de waterkraan, wie heeft die gecontroleerd?

Al deze vragen (en nog veel meer) houden me de eerste 20 minuten bezig de eerste momenten dat we in de auto zitten. (Ja, we gaan graag met de auto op vakantie). Oké, het lijkt een tikkeltje dwangmatig, maar zodra we onze woonplaats uit rijden is mijn stress (bijna) volledig weg. Op naar Lloret de mar (en omgeving). Deze plek stond trouwens niet op mijn verlanglijstje aangezien een beeld van dronken jongeren. Daar wilde ik niet heen, maar een positieve ervaring van vrienden maakte me nieuwsgierig. Toch ben ik heel blij dat ik gegaan ben aangezien het een verrassend leuke plaats is.

Een overnachting in Frankrijk

Aangezien we onze vakantie rustig wilden beginnen, besloten we een fijn hotel uit te zoeken in Frankrijk. Op deze manier splits je de reis in twee en is een autovakantie heel goed vol te houden. Het geeft je ook de mogelijkheid om een stadje te verkennen waar je normaal gesproken niet gauw komt. We verbleven in Tournus in dit hotel, een klein maar zeer gastvrij hotel. Tournus zelf is een Middeleeuws stadje,bijzonder is om te bekijken. Je bent met de auto, vanaf het hotel in ongeveer 4 minuten in het charmante centrum.

Als je mijn blogs regelmatig leest, weet je dat ik door mijn dieet alles voorbereid. Ik kan niet zomaar in een (weg-)restaurant aanschuiven in verband met een glutenvrij dieet. Ook heb ik diverse voedselintoleranties waardoor ik de kok misschien wel voor een uitdaging zet. Glutenvrij, maar ook het liefst ei-, zuivel-, soja,- en notenvrij. Ergens heb ik al meelij met de kok, 😉 In Spanje is het goed geregeld met het glutenvrije dieet, maar in Frankrijk gaat dat nog wat lastiger.

Vandaar dat ik altijd een maaltijd voorbereid die ik koel houdt in een goede elektrische koelbox. Eenmaal aangekomen bij het overnachtigingshotel in Frankrijk, warm ik de maaltijd op in deze handige multicooker.

Ik vind het zelf zo ideaal om met de auto op vakantie te gaan. Niet alleen om de omgeving zo fijn te zien veranderen en te stoppen wanneer wij daar zin in hebben. Maar ook is er de zekerheid dat wij altijd een gezonde maaltijd bij ons hebben, waardoor ik zonder eczeem en buikpijn aan de vakantie kan beginnen. De multicooker is echt een aanwinst, en doe ik gewoon in mijn koffer.

Glutenvrij in Lloret de Mar (en omgeving)

Maar laten we verder gaan naar Lloret de Mar, wat trouwens zoveel meer blijkt te zijn dan een paradijs voor jongeren. Wij gingen in september waardoor het lekker rustig was, zowel op straat als op het strand. Tijdens ons verblijf daar, waren we toch positief verrast om in deze plaats te verblijven aangezien we nu weten dat LLoret een prima vakantiebestemming is. Vooral omdat er zoveel meer te ontdekken is dan het strand. Er zijn pijnboombossen waar je heerlijk kunt wandelen waarbij je toch ook kunt genieten van het uitzicht van de zee. Je kunt ook fietsen langs een kustpaadje waarbij je bij elke bocht de zon in de zee ziet glinsteren! We hebben ook het kasteel van Sant Joan bewonderd wat op een hoge klif gebouwd is met met adembenemend uitzicht op de zee.

Ik stond er werkelijk van te kijken hoe mooi en divers Lloret de Mar is. Je kunt één van de mooiste Middeleeuwse tuinen van Europa bekijken, die van Santa Clotilde. Jammer genoeg was er geen tijd meer over om een bezoekje brengen aan de 2300 jaar oude ruïnes. We besloten namelijk om een paar dagen in Lloret te verblijven voordat we weer naar een volgend vakantie adres zouden vertrekken. Oh ja, wat ik nog wilde laten weten, er is genoeg te doen voor kinderen, als je als gezin op vakantie gaat. Allemaal leuk en aardig, hoor ik je denken, maar hoe zit het met glutenvrij eten in Lloret? Ik heb het voor je opgezocht aangezien het niet lukte om elk restaurant te bezoeken.

Glutenvrij Lloret de Mar (en omgeving)

Restaurants Lloret de Mar:

Let op: Alleen restaurant America is aangesloten bij de Catalaanse coeliakie vereniging. Maar de andere restaurants bieden wel een glutenvrij menu aan, wat aangeeft dat zij bekend zijn met glutenvrij eten. Bespreek je dieet altijd even van tevoren, om er zeker van te zijn.

  • Restaurant America. Avda. Amèrica, 32, 17411 Lloret de Mar
  • Trattoria da Paolo pizzaria. Passeig de Camprodon i Arrieta, 36, 17310 Lloret de Mar. Hebben een glutenvrij menu.
  • Panxos Cantina Mexicana. Carrer de Miguel de Cervantes, 12, 17310 Lloret de Mar. Hebben een glutenvrij menu.
  • Mc. Donalds. Avda. Just Marles, 53. 17310 – Lloret de Mar (Girona)
  • Frankfurt del Rieral. Avinguda Josep Pla i Casadevall,30. 17310 – Lloret de Mar Ze hebben glutenvrije producten.

Restaurants Blanes (dichtbij Lloret)

De drie onderstaande restaurants zijn aangesloten bij de Catalaanse coeliakie vereniging.

  • La Tagliatella Blanes Mestrança. pg/ de la Maestrança,98, 17300 Blanes.
  • Celler Sant Antoni. pg/ Pau Casals, 61, 17300 Blanes
  • Cafe del Mar. Pg. Pau Casals, 58, 17300 Blanes

Glutenvrij overnachten Lloret de Mar & omgeving

Naast lekker eten is een goed hotel ook niet onbelangrijk. Ik heb hotels uitgekozen die aangesloten zijn bij de coeliakie vereniging. Zij werken tevens met een glutenvrij menu. Lees hieronder de lijst met hotels en waar je kunt boeken.

Hotels: Lloret de Mar

Bekijk elk hotel door op de linkjes te klikken. Elk GHT hotel heeft een glutenvrije kaart. De koks weten goed wat het glutenvrij eten inhoudt en denken met je mee over voedsel intoleranties.

Hotels: Tossa de mar

Bekijk elk hotel door op de linkjes te klikken. Elk GHT hotel heeft een glutenvrije kaart. De koks weten goed wat het glutenvrij eten inhoudt en denken met je mee over voedsel intoleranties.

GHT Costa Brava

GHT Sa Riera

Apart-hotel GHT Tossa Park

GHT Oasis Tossa & Spa