Leestijd: 4 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Afvallen door Paleo is gelukt en hoe! Niet dat het mijn primaire doel doel was aangezien ik Paleo ging eten voor mijn gezondheid. Niet om gewicht mee te verliezen. Wel is duidelijk geworden dat je je prima kunt afvallen door paleo, wat een bijkomend voordeel was. Terwijl ik de smakelijkste gerechten at, raakte ik eigenlijk ongemerkt verlost van de kilo’s die ik door de Prednison gekregen had.

Afvallen ging helemaal vanzelf

Doordat Jeroen veel aan het werk was, hield hij geen rekening met wat hij at. Lange werkdagen waarbij hij ook een zittend beroep had. Door zijn drukke werkschema waarbij hij vaak ’s avonds laat thuis kwam, lukte het vaak niet om nog gezond te gaan koken. Hij schrok toen de weegschaal ineens bijna de 120 kilo aantikte. Hij nam resoluut het besluit om samen Paleo te gaan eten, zodat hij niet meer gedachteloos een gebakje zou nemen. Gezond eten met veel groenten en fruit, dat zou zijn nieuwe eetpatroon worden.

Afvallen door Paleo is gelukt

De eerste stap was gezet. Leuk ook om dit samen te gaan doen. Je kunt elkaar scherp houden als de ander zich met een zak chips op de bank nestelt. Het internet is echt een uitkomst als jij je wilt voorbereiden. In het begin had ik geen inspiratie aangezien ik niet goed wist wat wel nu wel en niet konden eten. Om deze reden heb ik een abonnement afgesloten op dit Paleo tijdschrift. Wat een verademing om te lezen (en te zien) wat je allemaal wel kunt eten.

Het voorbereiden van de maaltijden is wel belangrijk. Je wilt eigenlijk voorkomen dat je iets gaat eten wat niet Paleo is. Er bestaan diverse redenen waarom jij besluit het Paleo dieet te volgen. Waar de één dit doet puur om af te vallen, volgt een ander het om gezondheidsredenen.

auto-immuunziekte zelf genezen

Afvallen met Paleo, hoe dan?

We genieten nog elke dag van het zelf maaltijd bereiden. Dit is denk ik ook de kracht bij het afvallen. Je eet puur, zonder pakjes en zakjes. Je eet de groente zoals de boer deze uit de grond haalt. Er wordt niets aan toegevoegd. Geen sausjes, geen paneermeel. Wees gerust, je hoeft geen kale wortel te eten. Haha. Hoe divers het Paleo eigenlijk is, ontdek je gauw genoeg.

Afvallen met Paleo is gelukt, en hoe!

Het Paleo dieet gaat ons intussen zeer goed af. Het is vrij makkelijk om vol te houden. Ik heb een paar basisrecepten die altijd goed gaan. Hiervan maak ik meerdere porties en vries ik in. Op deze manier hebben we altijd een gezonde maaltijd als we later thuis komen. Intussen ben ik echt thuis in de paleo keuken. Ik weet al niet beter dan de dag te beginnen met een groene smoothie. Tussendoor een plakje bananenbrood. Als lunch eten we vaak soep en ’s avonds vaak vis/vlees en groente. Ik eet trouwens ook vaak volgens de AIP methode, waarbij ik veel voorkomende allergenen weg laat. Ik heb zelfs een kookboek geschreven met mijn favoriete recepten. Kijk daarvoor hier en klik op de foto hieronder.

AIP kookboek

In een half jaar tijd is Jeroen een enorm gewicht kwijt. 35 kilo! En dat zonder trek te hebben. Geen knorrende maag omdat hij genoeg kan eten. Bij mij zijn er al veel Prednison kilo’s af. Dat had ik nooit gedacht aan het begin.

Wel heb ik soms last van mijn eczeem huid. (Lees mijn verhaal hier). Ik schakel dan minimaal 1 maand over naar het AIP. (De link voor mijn kookboekje vind je hierboven of klik hier.) Het is een strengere versie van het Paleo. Binnen het AIP verwijder ik nog meer voedingsmiddelen waar ik allergisch op kan reageren. Het AIP is echt geschikt als jij een chronische aandoening, eczeem en / of een auto-immuunziekte hebt. Het AIP is echt geschikt als jij last hebt van symptomen en klachten, die niet weg gaan met Paleo. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier.

AIP kookboek