Leestijd: 3 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Afvallen door Paleo is gelukt. Niet dat het mijn doel was. Vanaf het eerste begin heb ik me niet bezig gehouden met afvallen door Paleo. Echt niet. Dat je prima kunt afvallen door paleo is een bijkomend voordeel. Ik ben het gaan volgen voor mijn gezondheid. Dat staat bij mij op nummer één. Dat ik ineens af ging vallen door Paleo was een prima manier om verlost te raken van de kilo’s die de Prednison mij gegeven had.

Ik ben op zoek gegaan naar een manier van eten die geschikt zou zijn. Een manier waarop mijn immuunsysteem rustig zou worden. Dat dit mogelijk was met Paleo wist ik. Daarover had ik al genoeg gelezen. Het was een kwestie van beginnen. Lekkere recepten vinden die goed voor mijn herstel zijn.

Afvallen ging helemaal vanzelf

Doordat Jeroen veel aan het werk was, hield hij geen rekening met wat hij at. Lange werkdagen waarbij hij ook een zittend beroep had. Op een dag tikte de weegschaal bijna 120 kilo aantikte. Dat was voor ons beiden wel even schrikken. Hij nam resoluut het besluit om samen dit Paleo avontuur aan te gaan.

Afvallen door Paleo is gelukt

De eerste stap was gezet. Leuk ook om dit samen te gaan doen. Je kunt elkaar scherp houden als de ander zich met een zak chips op de bank nestelt. Het internet is echt een uitkomst als jij je wilt voorbereiden. In het begin had ik geen inspiratie aangezien ik niet goed wist wat wel nu wel en niet konden eten. Om deze reden heb ik een abonnement afgesloten op dit Paleo tijdschrift. Wat een verademing om te lezen (en te zien) wat je allemaal wel kunt eten.

Het voorbereiden van de maaltijden is wel belangrijk. Je wilt eigenlijk voorkomen dat je iets gaat eten wat niet Paleo is. Er bestaan diverse redenen waarom jij besluit het Paleo dieet te volgen. Waar de één dit doet puur om af te vallen, volgt een ander het om gezondheidsredenen.

auto-immuunziekte zelf genezen

Afvallen met Paleo, hoe dan?

We genieten nog elke dag van het zelf maaltijd bereiden. Dit is denk ik ook de kracht bij het afvallen. Je eet puur, zonder pakjes en zakjes. Je eet de groente zoals de boer deze uit de grond haalt. Er wordt niets aan toegevoegd. Geen sausjes, geen paneermeel. Wees gerust, je hoeft geen kale wortel te eten. Haha. Hoe divers het Paleo eigenlijk is, ontdek je gauw genoeg.

Afvallen met Paleo is gelukt, en hoe!

Het Paleo dieet gaat ons intussen zeer goed af. Het is vrij makkelijk om vol te houden. Ik heb een paar basisrecepten die altijd goed gaan. Hiervan maak ik meerdere porties en vries ik in. Op deze manier hebben we altijd een gezonde maaltijd als we later thuis komen. Intussen ben ik echt thuis in de paleo keuken. Ik weet al niet beter dan de dag te beginnen met een groene smoothie. Tussendoor een plakje bananenbrood. Als lunch eten we vaak soep en ’s avonds vaak vis/vlees en groente.

In een half jaar tijd is Jeroen een enorm gewicht kwijt. 35 kilo! En dat zonder trek te hebben. Geen knorrende maag omdat hij genoeg kan eten. Bij mij zijn er al veel Prednison kilos af. Dat had ik nooit gedacht aan het begin.

Wel heb ik soms last van mijn eczeem huid. (Lees mijn verhaal hier). Ik schakel dan minimaal 1 maand over naar het AIP. Een strengere versie van het Paleo. Hier eet ik nog minder voedingsmiddelen waar ik allergisch op reageer. Het AIP is echt geschikt als jij een (ernstige) auto-immuun hebt. Misschien heb je (net als ik) constitioneel eczeem en wil je dat verminderen. Het AIP is echt geschikt als jij kampt met gezondheidsproblemen die niet weg gaan met Paleo. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *