Leestijd: 3 minuten

Heb je last van een koemelkallergie? Koemelkallergie is één van de meest voorkomende allergieën bij baby’s. Bij een allergie werkt je immuunsysteem (afweersysteem) overactief. Het immuunsysteem ziet de eiwitten uit melk als schadelijk. De klachten die je kunt ervaren kunnen verschillend zijn en variëren van mild tot (zeer) ernstig.

Waaraan kun je een koemelkallergie herkennen?

  • Eczeem
  • Netelroos (als ook galbulten)
  • Maag- en darmklachten
  • Overgeven
  • Luchtwegklachten, zoals bijvoorbeeld astma

Kan je over een koemelkallergie heen groeien?

Een koemelkallergie komt vaker voor bij baby’s dan bij volwassenen doordat de darmpjes nog niet volledig ontwikkeld zijn. De meeste baby’s groeien om deze reden over een koemelkallergie heen.

Als er een erfelijke aanleg voor allergieën bestaat, is er ook een grotere kans op het ontwikkelen van een koemelkallergie. Heb jij als ouder een allergische aandoening, astma en/of eczeem? Grote kans dat je kind ook een allergie ontwikkeld. Het hebben van een koemelkallergie als volwassen komt niet zo vaak voor.

Als jij last hebt van andere allergieën, zoals eczeem, heb je grotere kans op het ontwikkelen van andere allergieën en auto-immuunziekte. Steeds meer wetenschappelijk studies tonen aan dat een ongezonde darmflora aan de basis ligt van een voedselintolerantie en chronische aandoeningen.

AIP Kookboek

Heb je last van een koemelkallergie of lactose intolerant?

Vaak wordt dit 1 adem genoemd, aangezien veel mensen denken dat het over hetzelfde gaat. Toch zijn het twee verschillende aandoeningen. Een koemelkallergie komt door een overactief immuunsysteem. (Je afweersysteem). Een lactose intolerantie komt door een tekort aan enzymen. Als je lactose intolerant bent, produceren je darmen te weinig lactase. Lactase is een enzym die nodig is om lactose te kunnen verteren. Hierdoor ontstaan er klachten, zoals winderigheid en buikkrampen.

Wat is de behandeling?

Een diagnose wordt gesteld door een arts. Hij of zij zal je aanraden om alle producten waar koemelk in zit te vermijden. Helaas worden melkproducten in veel producten verwerkt, waardoor je verplicht bent om elk etiket te lezen. Dat kan lastig en tijdrovend zijn.

Zelf heb ik een heel andere manier gevonden om mijn koemelkallergie te behandelen. Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat een allergie ontstaat door een ongezonde darmflora. Dit heeft me aan het denken gezet en ik ben hierover gaan lezen.

Doordat ik verschillende aandoeningen heb, wilde ik mijn voedingspatroon compleet veranderen. Dit moest wel op een verantwoorde wijze gebeuren en het liefst op een manier waarop ik mijn darmflora zou verbeteren. Als snel kwam ik bij het AIP. Dit is een afkorting voor het Auto Immuun Protocol, en is volledig ontwikkeld en bewezen door wetenschappelijk onderzoek.

Heb je last van een koemelkallergie? Heel je darmen

Het AIP is bedacht door Drs. Sarah Ballantyne. Een wetenschapper die zelf haar auto-immuunziektes en allergieën tot stilstand heeft gebracht. Al snel nadat ik begon te eten volgens het AIP, (auto-immuunprotocol) begon ik me beter te voelen.

Het viel me op dat mijn darmen rustig werden door dit protocol. Het AIP zorgde ervoor dat mijn astma op de achtergrond verdween. Terwijl ik lekker at, verdween mijn eczeem verdween langzaam en mijn allergieën werden één voor één minder. Een waanzinnig moment was dat voor mij en een fijne realisatie. Door gezond en lekker te eten heb ik mijn eigenlijk lichaam een soort reset gegeven.

Intussen heb ik mijn eigen (Nederlandstalige) e-book geschreven. Dit kookboek is gevuld met 28 recepten die koemelkvrij zijn. Ze zijn eenvoudig te maken waardoor iedereen mee kan eten. De maaltijden zo zo samen gesteld dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt. In dit kookboek maak ik geen gebruik van: Gluten, tarwe, suiker, ei, peulvruchten, soja en zuivel. Wel gebruik ik alternatieven zodat je toch kunt genieten van jouw maaltijden. Ook met een koemelkallergie en/of andere intolerantie. Eten om jouw darmen te helen. Bekijk HIER mijn e-book.

AIP kookboek

Bron: