Leestijd: 3 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Kookboeken voor een voedselallergie kunnen onmisbaar zijn als je gevarieerd en gezond wilt koken. De kookboeken die ik thuis heb, staan vol met heerlijke recepten. Het zijn ook kookboeken waarbij ze vaak gebruik maken van ontstekingsremmende voeding. Dit is niet geheel toevallig aangezien deze kookboeken bijzonder geschikt voor mensen met een voedselallergie.

Vooral het AIP en Paleo dieet zijn geschikt aangezien ze gebruik maken van ingrediënten die voor jouw lijf helend zijn. Er staan voldoende recepten in die je met een gerust hart kunt maken. Als jij te maken hebt met een ei-allergie en/of een noten allergie, zou je een kookboek kunnen proberen die geschikt is voor AIP. Binnen het AIP verwijder je alle voedingsmiddelen die het immuunsysteem kunnen activeren. Via deze link kom je bij mijn eigen geschreven kookboek.

AIP Kookboek

Kookboeken voor een voedselallergie

Onderstaande kookboeken heb ik vele jaren geleden gekocht. De meeste recepten zijn eenvoudig te bereiden en geschikt voor mensen met een voedselallergie. Bij de Paleo kookboeken wordt wel gebruik wordt gemaakt van noten, wat een allergeen is. Om deze reden zijn de AIP kookboeken meer geschikt aangezien zij hier alle allergenen weglaten.

(Één opmerking: Onderstaande boeken zijn Engelstalig).

Aanraders:

AIP cookbook

Dit is één van de eerste boeken wat ik kocht. Ik las zulke goede ervaringen van mensen online. Het is een boek wat toegankelijk is. Inspirerend met mooie foto’s. De recepten zijn duidelijk uit gelegd.

Het is fijn om te weten dat alle ingrediënten in dit boek geschikt zijn voor mensen met een voedselallergie. Alle ingrediënten zijn vrij van allergenen.

Whole30

Dit vind ik zelf één van de prettigste boeken. Terry Wahls is een arts die zelf een auto-immuunaandoening kreeg.

In dit kookboek staan lekkere recepten, die vrij eenvoudig te maken zijn. Het is een Engelstalig kookboek. Je vind er heerlijke recepten en goed te lezen.

Kookboeken voor een voedselallergie

The Paleo

Dit is voor mij een erg prettig boek. Je kunt hier meer lezen dan recepten. Sarah is een wetenschapper en dat kun je ook teruglezen in dit boek. Zij geeft je een gedetailleerde uitleg over de werking van jouw darmen.

Ook verschaft zij helderheid over hoe jouw immuunsysteem nu eigenlijk werkt. Je leert hier ook het belang van slaap en ontspanning.

Het boek zelf vind ik prettig leesbaar, ondanks dat dit boek Engelstalig is.

Kookboeken voor een voedselallergie

Weet je dat ik intussen mijn derde kookboek heb uitgebracht? Het is een e-book wat super eenvoudig te lezen is op je tablet, telefoon en computer. Ik heb veel plezier aan beleeft aan het schrijven en bedenken van de recepten. Er staan 28 recepten die in eenvoudig zijn om te maken, waar je gewoon met je hele gezin van kunt eten.

Via deze link vind je meer informatie over mijn boek. En via deze link of de foto hieronder kun je mijn kookboek kopen.

AIP kookboek