Leestijd: 3 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Kookboeken voor een voedselallergie kunnen onmisbaar zijn als je gevarieerd en gezond wilt koken. De kookboeken die ik thuis heb, staan vol met watertandende recepten. Dit zijn echt kookboeken waar je uit kunt koken als je te maken hebt met een voedselallergie. Het zijn “toevallig” ook kookboeken waarbij ze recepten samenstellen die passen in het Paleo dieet. Dit is niet geheel toevallig aangezien deze kookboeken bijzonder geschikt voor mensen met een voedselallergie.

Vooral het AIP en Paleo dieet zijn geschikt aangezien ze gebruik maken van ingrediënten die voor jouw lijf helend zijn. Er staan voldoende recepten in die je met een gerust hart kunt maken. Als jij te maken hebt met een ei-allergie en/of een noten allergie, zou je een kookboek kunnen proberen die geschikt is voor AIP. Het AIP is een manier van eten waarbij je ingrediënten weg laat, die je immuunsysteem kunnen prikkelen.

Kookboeken voor een voedselallergie

Deze kookboeken gebruik ik al jaren aangezien ze vol recepten staan die smakelijk zijn. De meeste zijn eenvoudig te bereiden en geschikt voor mensen met een voedselallergie. Bij de Paleo kookboeken wordt wel gebruik wordt gemaakt van noten, wat een allergeen is. Om deze reden zijn de AIP kookboeken meer geschikt aangezien zij hier allergenen weglaten.

(Één opmerking: Onderstaande boeken zijn Engelstalig).

Welke boeken gebruik ik zelf graag?

AIP cookbook

Dit is één van de eerste boeken wat ik kocht. Ik las zulke goede ervaringen van mensen online. Het is een boek wat toegankelijk is. Inspirerend met mooie foto’s. De recepten zijn duidelijk uit gelegd.

Het is fijn om te weten dat alle ingrediënten in dit boek geschikt zijn voor mensen met een voedselallergie. Alle ingrediënten zijn vrij van allergenen.

Whole30

Dit vind ik zelf één van de prettigste boeken. Terry Wahls is een arts die zelf een auto-immuunaandoening kreeg. Zij had als arts toegang tot diverse medische studies, waarbij zij voeding en gezondheid onderzocht.

In dit kookboek staan lekkere recepten, die je verder zullen helpen om gezond(er) te worden. Het is een Engelstalig kookboek. Door heerlijke recepten aan te bieden overgoten met een wetenschappelijk sausje een echte aanrader. Het boek vind ik persoonlijk goed te lezen.

Kookboeken voor een voedselallergie

AIP

Dit is voor mij een erg prettig boek. Je kunt hier meer lezen dan recepten. Sarah is een wetenschapper en dat kun je ook teruglezen in dit boek. Zij geeft je een gedetailleerde uitleg over de werking van jouw darmen.

Ook verschaft zij helderheid over hoe jouw immuunsysteem nu eigenlijk werkt. Je leert hier ook het belang van slaap en ontspanning.

Het boek zelf vind ik prettig leesbaar, ondanks dat dit boek Engelstalig is.

Kookboeken voor een voedselallergie

Weet je dat ik een kookboek heb uitgebracht, als een e-book? Aangezien het een e-book betreft, is deze makkelijk te lezen op je tablet, telefoon en/of computer. Ik heb veel plezier aan beleeft aan het schrijven en bedenken van de recepten. Er staan 45 recepten die in eenvoudig zijn om te maken, maar niet onderdoen qua smaak. Gewoon met je hele gezin eten waardoor gezond koken een eitje wordt. In dit e-book kook je zonder moeilijke en dure ingrediënten.

Het e-book bestaat uit: Ontbijt-, Lunch- en dinerrecepten. Er staat zelfs een 4 weken menu in. Handig voor als je even niet zo goed weet wat je klaar wilt gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *