Leestijd: 4 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Gluten- en allergievrij hotel in Nederland Wil jij ook met een gerust hart gluten- en allergievrij op vakantie in Nederland? Ben je op zoek naar een hotel waar jij terecht kunt met een voedselallergie? Ik ben ook altijd op zoek naar de fijnste hotels of B&B’s, waar ze rekening houden met dieetwensen. Bekijk hier mijn favoriete hotspots voor een fijne overnachting.

Gluten- en allergievrij hotel in Nederland

Laat bij een boeking altijd weten dat je een dieetwens hebt. Je kunt bij twijfel natuurlijk altijd even bellen met de kok en / of het keukenpersoneel zodat je vragen worden beantwoord.

Wil jij liever eerst bekijken waar je veilig allergie- en glutenvrij kunt eten? Klik dan op deze link.

Gluten- en allergievrij hotel in Nederland

Allergie- en glutenvrij in Nederland

The

Green Elephant

Bij The Green Elephant vinden ze een gezond ontbijt een must om je dag goed te beginnen. Het buffet bestaat daarom ook uit groente- en fruitsapjes, yoghurt en havermout.

Hier houden zij standaard rekening met een glutenintolerantie. Tevens kun je gebruik maken van hun wellness & spa.

Allergie- en glutenvrij in Nederland

Thermae 2000

Dit is een paradijs als je een rustige plek zoekt om te kuren. In het mooie Valkenburg staat dit fijne kuuroord. Nadat je hebt gebubbeld, kun je genieten van een glutenvrije maaltijd.

Lodge: Rust & ruimte

De mooie lodge is van Jacqueline en Henri. Zij heeft zelf Coeliakie en diverse allergieën. Je ontvangt een glutenvrij welkoms pakket, zodat je onbezorgd kunt genieten.

Deze mooi gelegen lodge wordt verhuurd als vakantiehuisje. En er is speciale aandacht voor mensen die een voedselintolerantie, astma of een andere allergie hebben.

Glutenvrije vakantie Nederland

Badhotel Renesse

In het restaurant van dit Zeeuwse hotel werkt de kok uitsluitend met dagverse, biologische producten.

De keuken brigade weet dat jij wilt ontspannen met een allergie of intolerantie waardoor zij echt hun best voor je doen. Graag wel even van tevoren met ze bespreken.

Gluten- en allergievrij hotel in Nederland

Plantage Rococo

In hotel Rococo koken ze biologisch en dus seizoensgebonden. De gerechten op de menukaart zijn vrij van e-nummers en (witte) suikers.

Het personeel denkt graag met je mee. Allergie- en glutenvrij is geen enkel probleem, als je het bij boeking even aangeeft.

gluten- en allergievrij hotel in Nederland

Erfgoed Bossem

In het mooie Twente slaap en eet je in een biologische boerderij. De rustig gelegen hotelkamer heeft een luxe stoomcabine.

Het restaurant werkt met lokale producten. Slow food, lekker puur en eerlijk. Het vlees komt van eigen koeien, die zij met liefde en aandacht houden. Allergie- en glutenvrij eten is geen probleem, geef je het wel aan bij de boeking?

Allergie- en glutenvrij hotel in Nederland

Boutique hotel Texel

In dit hotel kun je luxe ontspannen op een eco(-chique) manier. Geniet van een ontspannen wellness behandeling waarna je geniet van je luxe verblijf. De kok kookt met voornamelijk verse (streek-)producten, en maakt in overleg allergie- en glutenvrij eten voor je klaar. Geef je dit aan bij je boeking?

glutenvrij overnachten kasteel

Kasteel de Essenburgh

Maak een sprong terug in de tijd in een super romantische setting. Overnacht in dit mooie kasteel van de 17de eeuw. Wandel door de Engelse landschapstuinen, voordat je aan tafel gaat.

Allergie- en glutenvrij eten is hier geen probleem, als je dit van tevoren aangeeft.

Gluten- en allergievrij hotel in Nederland

En, heb ik jou geholpen met deze fijne hotels? Ik heb geprobeerd om echte pareltjes uit te zoeken voor je. Dit zijn hotels die net wat meer te bieden hebben dan de standaard hotels. Bij de meeste kun je gebruik maken van wellness faciliteiten. Er zitten hotels bij waar je naast gluten- en allergievrij ook biologisch kunt eten. Die verspreid zitten over heel Nederland en ook nog eens een verrassend aangenaam verblijf zijn. Krijg een mini vakantie gevoel, dat krijg je automatisch als je overnacht bij één van deze hotels.

Klik op de volgende landen, als je wilt weten waar fijne hotels zijn in: Spanje, Engeland, België en Frankrijk? Veel plezier. ♥