Leestijd: 3 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Door gedachtekracht ontspanning

Door jouw gedachtekracht te gebruiken kan je zorgen voor een fantasierijke ontspanning. Zoek jij een manier waarop je kunt dagdromen en mediteren tegelijk? Lees dan verder en laat je meenemen in jouw fantasie. Verbeeldingskracht is het vermogen om te ontspannen door middel van een dagdroom.

Wil je weten hoe jij door gedachtekracht een fantasierijke ontspanning tegemoet kan zien? Ben jij een geoefende yogi bent of heb je nog nooit aan meditatie gedaan? Dat maakt niets uit, deze oefening is voor iedereen prettig en niet moeilijk uit te voeren. Wat is er fijner om even tijd voor jezelf te hebben. Te fantaseren en te ontspannen tegelijk? Gun jezelf dat moment. Juist als je te maken hebt met een chronische aandoening.

Door gedachtekracht ontspanning

Ga lekker lekker in een comfortabele stoel zodat je zoveel mogelijk kunt ontspannen. Je kunt deze oefening ook prima liggen op bed doen. Doe waar jij je goed bij voelt. Maak het behaaglijk voor jezelf omdat dit echt jouw kans is om even te ontsnappen aan de echte wereld. Misschien een kaarsje aan of een ontspannen muziekje? Een dekentje voor als je het fris krijgt? Sluit je ogen als jij er klaar voor bent. Je gedachten gaan je meenemen op een ontspanningsreis. Stel je nu eens voor, dat je alleen bent. Gewoon, even helemaal alleen. Waar zou jij dan het liefst nu willen zijn?

Wat vind jij het prettig en waar zou je willen zijn? Bedenk een plaats of plek waar jij je kunt ontspannen? Zie jij jezelf op een warm strand of wellicht in een mooi bos? Het gaat erom dat jij een plaats uitzoekt waar jij in je gedachten heen wilt. Een plek waar jij je behaaglijk en veilig voelt. Als jij je ogen dicht hebt, dan kunnen je gedachten je meenemen naar waar jij wilt. Ben je in een bos? Of een andere plek die fijn voelt voor jou? Probeer nu verder in jouw fantasie te komen door te voelen. Gebruik je zintuigen zodat je verder in deze meditatie komt. Wat zie je? Zie je bomen, bergen of misschien wel de zee? Probeer ook verder te komen in deze fantasie door te ruiken. Ruik je de frisse zeewind?

Door gedachtekracht ontspanning

Ruik je de frisse geur van dennennaalden? Als er gedachten komen, over de was, de kinderopvang of jouw dagplanning, zet die gedachten dan eventjes opzij. Je kunt ze nu niet goed gebruiken. Jij mag gewoon fijn terug naar jouw plekje omdat jij die tijd nu verdient. . We zullen het jouw veilige plek noemen omdat dit de plaats is waar jij in gedachten heen kunt gaan . Terug naar het moment…en kom in gedachten weer terug waar je was. Op jouw ontspannen plekje in het bos of op een verlaten strand. Jij bent de enige persoon daar. Probeer je te verplaatsen zodat het voelt of je er echt bent. Hoe voel jij je daar en wat zie je? Ruik je de frisse lucht? Probeer zo intens mogelijk op te gaan in dat moment en laat je fantasie de vrije loop.

Je loopt op blote voeten door het warme zand. Het is niet te warm, niet te koud. Maar precies goed.

autoimmuun.com

Je fantasierijke ontspanning is nu begonnen

Het bos ziet er nu zo mooi uit, met deze bijzondere kleuren. Welke kleur trekt jouw aandacht en wat voel je? Je hoort het ruisen van de wind door de bladeren heen, en de boomtoppen wiegen zachtjes heen en weer. Weet je wat het fijnste is? Je hoeft even niets. Helemaal niets. Je kunt doen wat jij wilt omdat dit jouw moment is.

Misschien zie jij wel de zee in jouw gedachten. Je loopt op je blote voeten door het warme zand waardoor jij voelt dat het zand niet te warm, niet te koud is. Maar precies goed zoals het is. Je hoort meeuwen in de verte en de zon geeft een mooie gloed aan het zeewater. De golven kabbelen rustig en jij loopt rustig langs de zee. Je kunt er ook even in gaan, als je dat wilt. De zee is precies zoals jij dat behaaglijk vind. Voel je hoe ontspannen dit is?

Probeer op te gaan in dat moment.

Gebruik je verbeeldingskracht en zintuigen om zoveel mogelijk in jouw ontspannen wereldje te komen en te blijven. Net zolang als jij nodig hebt. Creëer vanaf nu je eigen veilige plek waardoor je een plek hebt waar je in gedachten altijd terug kunt komen. Misschien vind je het prettig om deze oefening te doen als je een drukke dag gehad hebt. Misschien juist voordat de drukte gaat komen.

Blijf zolang in jouw veilige plek als dat jij wilt. Probeer zoveel mogelijk stukjes ontspannenheid in jouw lichaam op te slaan. Hierdoor zal je weer meer energie zal ervaren.

Heeft deze oefening jou helpen ontspannen? Je kunt een ander dit ook laten ervaren, door deze blog te delen. Dank je. Kijk ook eens bij mijn andere oefeningen voor meer inspiratie.