Leestijd: 2 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Ontspan jezelf door een geringe inspanning. Niets werkt meer ontspannen dan een massage. Ontspannen door een zelfmassage is de ideale manier omdat je hiervoor niemand nodig hebt behalve jezelf. Als je pijn hebt, raakt iedereen raakt wel eens hun hoofd, nek of schouders aan bij pijn. Met je handen even kort je slapen masseren bijvoorbeeld. Die korte aanrakingen kunnen al zeer effectief zijn.

Zelf vind ik een massage de ideale manier om goed voor mezelf te zorgen. Het is een zeer ontspannen manier om jezelf te vertroetelen. Bestempel dit ontspanningsmoment als een unieke kans om (extra) tijd voor jezelf in te plannen. Heb jij ook zo’n zin om een warme douche te nemen na een drukke dag? Beschik je misschien over een bad? Zelf zou ik graag een bad willen, maar we hebben er de ruimte niet voor. Het lijkt mij het ultieme genieten aangezien een warm bad met heerlijk geurende olie je spieren in no time ontspant.

Ontspan jezelf door een geringe inspanning

Voor deze massage heb je alleen warm water nodig en jezelf. Even geen indrukken van buiten, geen verstoringen. Je kunt een geurkaars branden om extra te ontspannen. Neem eerst een douche of bad. Zodat je al loom bent van het warme water, je spieren zullen hierdoor ook wat meer ontspannen zijn.

  • Pak wat bodylotion of massage olie en verwarm dit tussen je handen. Je begint bij je nek en schouders. Wrijf de olie of lotion in een rustig tempo over je schouders, nek en bovenarmen. Probeer hier echt tijd voor te nemen en geen plekje over te slaan. Merk je dat de spanning minder wordt? Masseer wrijf net zolang jij dat prettig vind. Zelf gebruik ik dit apparaat om mijn schouders te masseren, zodat ik er goed bij kan.

  • Begin hierna met je onderrug te masseren. Je kunt hier wat extra kracht zetten. Vaak hoopt zich hier spanning op. Neem de tijd om jezelf goed te wrijven en masseren. Begin hierna met je buik benen. Voel je dat er nog ergens spanning zit? Probeer dit dan rustig weg te masseren.

Ontspan jezelf, nog meer tips

  • Een hoofdhuid massage is een ideale manier ook om te ontspannen. Masseer met ronddraaiende bewegingen met jouw vingertoppen je hoofdhuid. Neem hier echt de tijd voor. Deze hoofdspin is echt heel fijn. Het heeft drie verschillende vibratiestanden voor een extra genietmoment. Ogen dicht en genieten maar.

  • Vergeet vooral je voeten niet. Masseer je voeten door ze vast te pakken. Met een hand masseer jij je onderkant van je voetzolen. Pak steeds 1 teen vast en masseer deze. Je voeten bevatten veel zenuwuiteinden. Door je voeten te ontspannen en te masseren, ontspan jij je hele lijf.

Ontspan jezelf door een geringe ontspanning

Je hebt kunnen merken dat je voor een weldadige massage niemand nodig hebt. Natuurlijk is het fijner als iemand jou masseert. Bovenstaande oefening geeft jou een inkijkje in een manier van ontspannen. Niet lastig uit te voeren en je kunt het doen wanneer jij daar behoefte aan hebt. Wil jij meer inspiratie voor een andere ontspanningsoefening? Kijk dan hier.

Bron:

https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/acm.2011.0071?journalCode=acm